UPDATE CITY BLOGGING

Athens Pride 2021: Η φετινή πορεία- παρέλαση υπερηφάνειας θα τρέξει χιλιόμετρα μακριά από τον ρατσισμό και την ομοφοβία


The Jennettes

3 Σεπτεμβρίου 2021

Athens Pride 2021: Η φετινή πορεία- παρέλαση υπερηφάνειας θα τρέξει χιλιόμετρα μακριά από τον ρατσισμό και την ομοφοβία

Το διαφορετικό δεν είναι λάθος και ήρθε η στιγμή να γίνει αντιληπτό από όσους αρνούνται να αποδεχτούν τον διπλανό τους έτσι ακριβώς όπως είναι.

Τα άτομα που κρύβουν την αληθινή τους ταυτότητα εξαιτίας των παραπάνω ανθρώπων, τώρα αποκτούν φωνή, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να ακουστούν και άλλες ιστορίες ομοφυλοφιλίας. 

Το Σάββατο 11.09.2021 και ώρα 19.00 λοιπόν, θα είναι η κατάλληλη μέρα για να αγκαλιάσουμε τον πραγματικό μας εαυτό χωρίς να μας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Γιατί τη μέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί το Athens Pride 2021 με σημείο εκκίνησης την Κλαυθμώνος και σημείο λήξης τη Βουλή. 

«Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες. Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας. 

Athens Pride 2021 | Αυτό που μας ενώνει
Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη.
Σε καλούμε να είσαι μαζί μας στην φετινή πορεία-παρέλαση διεκδίκησης.
Πότε: Σάββατο 11.09.2021 @ 19:00
Σημείο εκκίνησης: Κλαυθμώνος
Σημείο λήξης: Βουλή
Θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά* παρέλαση υπερηφάνειας όπου μαζί θα τηρήσουμε τις ενδεδειγμένες αποστάσεις και θα φοράμε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της.

*Δεν θα πραγματοποιηθεί συναυλία. Δεν θα υπάρχει χώρος με περίπτερα».