UPDATE CITY BLOGGING

Παραστάσεις διεθνών καλλιτεχνών που φέρνουν την Άνοιξη


JTeam

19 Ιανουαρίου 2022

Παραστάσεις διεθνών καλλιτεχνών που φέρνουν την Άνοιξη
Greek National Opera
Tέσσερις παραγωγές διεθνών δημιουργών θα παρουσιαστούν στην Αθήνα τους επόμενους μήνες ανανεώνοντας την ατζέντα των παραστατικών τεχνών.

Η πανδημία είναι αδυσώπητη. Οι επισκέψεις των διεθνών ονομάτων στη διάρκεια του χειμώνα, προσκεκλημένων των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών της πόλης ή αφομοιωμένων σε δικές τους παραγωγές είναι ορατά περιορισμένες συγκριτικά με αυτές προηγούμενων χρόνων. Παρόλα αυτά, οι πρώτοι μήνες του 2022 έχουν ενδιαφέροντα events – χορού κατά κύριο λόγο – που θα ανανεώσουν την παραστασιακή ατζέντα της Άνοιξης. Γίρι Κίλιαν επί δύο, Μπρούνο Μπελτράο, Οχάντ Ναχαρίν αλλά και ο Γιώργος Λάνθιμος με την ‘Εμμα Στόουν καταφθάνουν στις μεγάλες σκηνές της Αθήνας από το Μάρτιο μέχρι τα μέσα Μαϊου.

Netherlands Dance Theater στο Μέγαρο Μουσικής

Η φημισμένη χορευτική ομάδα της Ολλανδίας που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον πολιτιστικό οργανισμό του Μεγάρου σταθμεύει και φέτος στην Αθήνα με ένα ορμητικό χορογραφικό τρίπτυχο. Η Μαρίνα Μασκαρέλ, ο Μάρκο Γκέκε και ο ανανεωτής της, Γίρι Κύλιαν συνυπογράφουν τη νέα παραγωγή της ομάδας. Ο Κύλιαν επιστρέφει με το «Τoss of a Dice», ή αλλιώς «Ζαριά», την παράσταση με την οποία η NDT είχε κάνει το 2008 το θρυλικό ντεμπούτο της στο Μέγαρο. Η Μασκαρέλ και ο Γκέκε πάλι, θα παρουσιάσουν δύο νέες χορογραφίες σε εντελώς διαφορετικά στιλ που αναμένεται να κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην Ολλανδία τον προσεχή Φεβρουάριο.

Παραστάσεις 10-13 Μαρτίου

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr