UPDATE CITY BLOGGING

3ο Φεστιβάλ Λυκαβηττού: Η τέχνη καταλαμβάνει τον λόφο


JTeam

4 Μαΐου 2022

3ο Φεστιβάλ Λυκαβηττού: Η τέχνη καταλαμβάνει τον λόφο
Επιστρέφει για τρίτη χρονιά η εναλλακτική διοργάνωση, δίνοντας ραντεβού με τους κατοίκους της πόλης στις πλαγιές και τα ξέφωτα του λόφου, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να συναντήσει 13 δημιουργικές ομάδες που προτείνουν ισάριθμα καλλιτεχνικά έργα, που ίσως δεν θα χωρούσαν σε κανένα επίσημο προγραμματισμό.

Μετά από προσκλήσεις, συναντήσεις, συνεννοήσεις, παρανοήσεις και όλα όσα συμβαίνουν γύρω από μια συλλογική προσπάθεια, το φετινό Φεστιβάλ Λυκαβηττού, το τρίτο κατά σειράν, είναι έτοιμο, όχι να σηκώσει αυλαία, αφού κάτι τέτοιο στα δρομάκια και τις φυλλωσιές του λόφου δεν υπάρχει, αλλά να δώσει το ραντεβού του με το κοινό και τους φίλους του.

Έτσι, από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Μαΐου, δεκατρείς δημιουργικές ομάδες απευθύνονται στους κατοίκους της πόλης, δίνοντας ένα στίγμα της εξέλιξης του έργου τους. Φόρμες επινοημένες για τον δημόσιο χώρο, διάρκειες μη «εμπορεύσιμες», είδη μη «συμβατά» για τις κλειστές αίθουσες, 13 καλλιτεχνικές προτάσεις παίρνουν ζωή εκεί που κανένας θεσμικός κανόνας δεν μπορεί να επιβληθεί, ούτε στο περιεχόμενο ούτε στο κοινό τους.

Ξεκινώντας από διαφορετικούς ορίζοντες και εκτεινόμενα σε ποικίλα καλλιτεχνικά είδη και φόρμες, 13 καλλιτεχνικά έργα βάζουν για μια ακόμη χρονιά το στοίχημα να δώσουν ξανά πολιτιστική ζωή στο λόφο – τοπόσημο της πόλης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr