UPDATE CITY BLOGGING

Όλη η Αθήνα μια Σκηνή: Δωρεάν συναυλίες, παραστάσεις, δρώμενα ζωντανεύουν την πόλη μέχρι τις 31/7


Κλέλια Φατούρου

20 Ιουνίου 2022

Όλη η Αθήνα μια Σκηνή: Δωρεάν συναυλίες, παραστάσεις, δρώμενα ζωντανεύουν την πόλη μέχρι τις 31/7
Η πόλη γιορτάζει το καλοκαίρι από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου

Φέτος η πόλη ζωντανεύει ξανά και ο Δήμος Αθηναίων γεμίζει την Αθήνα με συναυλίες, αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα και πολλά ακόμη events, και όλα με ελεύθερη είσοδο.

Jenny.Gr

Μετά το φεστιβάλ την πόλης που διήρκεσε όλο τον Μάιο σε ανοιχτούς χώρους με πάρτι, παιδικές δραστηριότητες και κινηματογραφικές προβολές, περνάμε στο «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), που ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου, μετρώντας περισσότερες από 70 εκδηλώσεις.

Jenny.Gr

Τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις είναι: τα θέατρα Κολωνού και Γράβας, τα Άλση Παγκρατίου και Προμπονά, ο Λόφος Λαμπράκη, οι πλατείες Αυδή, Κουμουνδούρου, Βικτωρίας, Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, Πλυτά και Αγίας Μαρίνας Θησείου, οι κήποι του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στον σταθμό Λαρίσης. τα γήπεδα Κονίστρα στα Πετράλωνα και Ελληνορώσων και ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη. Όλες οι παραστάσεις για ενήλικες θα ξεκινούν στις 21:00 ενώ οι παιδικές δραστηριότητες θα αρχίζουν στις 20:30.

Jenny.Gr

Τι θα δούμε στο «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»

Θεατρικές παραστάσεις, όπως ο «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων», οι «Θεόμυθοι του Ολύμπου» για όλη την οικογένεια, «Προμηθέας κι Επιμηθέας» για τα παιδιά, η «Μήδεια» του Ευριπίδη από την εφηβική θεατρική ομάδα «Εμείς κι Εμείς» συναυλίες και αφιερώματα με την Κωνσταντίνα, τον Ορφέα Περίδη, τη Νεφέλη Φασούλη, την Ιουλία Καραπατάκη, τους USURUM, τη Στέλλα Κονιτοπούλου, τον Πασχάλη, το μουσικό φεστιβάλ της Γκράβας και πολλά ακόμη. Δεν θα μπορούσε να λείπει βεβαίως η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Jenny.Gr

«Ο πολιτισμός είναι αυτό που έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο. Να βγούμε, να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε στα άλση, στα θέατρα και στις πλατείες της γειτονιάς μας, με την οικογένειά μας, τους φίλους μας και τις παρέες μας. Και αυτό ακριβώς προσπαθούμε με το νέο μας πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια σκηνή», στηρίζοντας και πάλι, όπως κάναμε την περίοδο της πανδημίας, τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε υπέροχα Αθηναϊκά πολιτιστικά καλοκαίρια!», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μπείτε εδώ για να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου.