UPDATE CITY BLOGGING

Το Σουit by Babis Zidilis ξέρει καλά από απολαυστικά γλυκά υψηλής ποιότητας


Κλέλια Φατούρου

2 Ιουλίου 2022

Το Σουit by Babis Zidilis ξέρει καλά από απολαυστικά γλυκά υψηλής ποιότητας
photo credits: Χρήστος Λώλος
Βρεθήκαμε σε ένα από τα πιο hot ζαχαροπλαστεία της πόλης

Το Σουit του ζαχαροπλάστη Μπάμπη Ζιντίλη πρόλαβε να γίνει talk of the town από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Άνοιξε στην αρχή της δεύτερης καραντίνας, δηλαδή πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. «Βοήθησε αυτό γιατί η γειτονιά δεν είχε πού να πάει».

photo credits: Χρήστος Λώλος

Δεν είναι όμως μόνο η γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου που μιλά για τα γλυκά του Σουit. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές γλυκές λιχουδιές του Σουit σε σφηνάκια στο Hautes Grecians 2022, αλλά μάλλον δεν μας έφτασε. Έπρεπε να πάμε εκεί για να φάμε όλο το ζαχαροπλαστείο. Όπως και έγινε. Βρεθήκαμε σε ένα μικρό cute ζαχαροπλαστείο, που μόνο κλασικό δεν το λες. Τα χρώματα, η tiki αισθητική και τα γλυκά της βιτρίνας συνδυάζονταν άψογα με τα τραπεζάκια μπαμπού στον εξωτερικό χώρο, που μας περίμεναν για γλυκό και παγωμένη λεμονάδα.

photo credits: Χρήστος Λώλος

«Το μαγαζί είναι tiki, θυμίζει μπαρ γιατί τα λατρεύω. Σκέφτηκα ότι τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία είναι άσπρα για να θυμίζουν καθαριότητα, αλλά εμένα δεν θα με χωρούσε κάτι τέτοιο. Θα βαριόμουν και θα έφευγα από το μαγαζί μου. Σκέφτηκα λοιπόν τις βασικές πρώτες ύλες, που έρχονται από τροπικές χώρες. Η σοκολάτα, η βανίλια, το μάνγκο, το passion fruit έρχονται από μέρη με χρώματα και ζωντάνια και φύση. Η τοιχογραφία μας απεικονίζει τις γυναίκες που μαζεύουν καρπούς και είναι μία εικόνα περηφάνιας και δύναμης», μου εξηγεί ο ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης Μπάμπης Ζιντίλης.

photo credits: Χρήστος Λώλος

Τα πρώτα γλυκά έφτασαν, σε γενναιόδωρο μέγεθος, και φανταστική γεύση. Η τάρτα καφέ και η banoffee αλλά και κρεμ μπρουλέ raspberry mousse. «Τώρα ετοιμάζουμε και το δεύτερο concept που είναι ο εξωτερικός χώρος και θα έχουμε το soft bar για να έρχεται ο κόσμος να δοκιμάζει γλυκά, λεμονάδες, milkshakes και πράγματα που θα έβρισκε σε ένα παλιό κλασικό ζαχαροπλαστείο. Αυτή τη στιγμή στήνουμε επιτόπου 3 γλυκά, με εστιατορικές τεχνικές, που δεν φαίνονται αλλά τις ξέρουμε εμείς».

photo credits: Χρήστος Λώλος

Το Σουit έχει καταφέρει να πετύχει αυτή τη λεπτή ισορροπία μεταξύ των κλασικών πλούσιων γεύσεων και της μοντέρνας πινελιάς που σε πείθει ότι, ναι, το ζεστό σουφλέ σοκολάτας χρειαζόταν λίγα κόκκινα φρούτα. Εδώ δεν είναι τίποτα δήθεν, ο χώρος σε κάνει να νιώθεις σαν να έχεις βγει βόλτα στη γειτονιά σου και έχεις κάνει μία στάση για μία τάρτα και ένα δροσερό beverage.

photo credits: Χρήστος Λώλος
photo credits: Χρήστος Λώλος

Όπως καταλαβαίνετε, τα δοκιμάσαμε όλα. Σουφλέ με παγωτό από κόκκινα φρούτα προφιτερόλ με παγωτό βανίλια, πατισερί και διάφορα toppings και εκμέκ με παγωτό από σιροπιασμένο τσουρέκι, παγωτό καιμάκι και τριμμένο φιστίκι.«Ο κόσμος λατρεύει τα κλασικά γλυκά, όπως το προφιτερόλ, το passion fruit με τη σοκολάτα αλλά και τα καινούρια μας, όπως ο μπαμπάς με pina colada».

photo credits: Χρήστος Λώλος