UPDATE CITY BLOGGING

Εξάρχεια: Πάμε μία βόλτα στα πιο όμορφα εξαρχειώτικα στέκια;


JTeam

4 Δεκεμβρίου 2022

Εξάρχεια: Πάμε μία βόλτα στα πιο όμορφα εξαρχειώτικα στέκια;
Στα Εξάρχεια, μια από τις ομορφότερες και πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, θα ανακαλύψεις νέα στέκια, θα χαθείς στα σοκάκια που κρύβει, θα απολαύσεις νόστιμο φαγητό, θα πας θέατρο και φυσικά θα τελειώσεις τη βόλτα σου σε ένα από τα πολλά ξακουστά μπαρ της γειτονιάς

Αν και μένω στο όμορφο -και εξωτικό όπως μ’ αρέσει να λέω χαριτολογώντας- Παγκράτι, τα Εξάρχεια είναι εδώ και αρκετά χρόνια το δεύτερο μου σπίτι στην Αθήνα.

Μακριά από όλες τις προκαταλήψεις και όλα τα κακά του κόσμου που του φορτώνουν κατά καιρούς, μακριά από την “απέραντη εγκληματικότητα” που κουβαλάνε στις πλάτες τους, στο τέλος της ημέρας, τα Εξάρχεια δεν είναι εμπόλεμη ζώνη, αλλά μια από τις πιο όμορφες και γοητευτικές γειτονιές της Αθήνας. Και η ενέργεια που τα περιβάλλει αντηχεί δυνατά.

Είναι το σημείο του κέντρου, που συνδυάζει την μποέμ πλευρά της Αθήνας, με την underground κουλτούρα, όπως συνδυάζει και την όμορφη βόλτα στον Λόφο του Στρέφη (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα), με τον χαλαρό καφέ στα διάφορα γειτονικά μαγαζιά.

Στα πάντα ενδιαφέροντα στενάκια και σοκάκια, στους πολύχρωμους αρτιστίκ δρόμους των Εξαρχείων ξεπροβάλλουν μνήμες για όλους εμάς που έχουμε αγαπήσει την όμορφη πλευρά της παρεξηγημένης αυτής γειτονιάς.

Αν ανακαλύπτεις τα Εξάρχεια για πρώτη φορά, τότε να είσαι προετοιμασμένος ότι εκεί θα βρεις τα πάντα, από θέατρα και ψαγμένα βιβλιοπωλεία, μέχρι street food μαγαζιά, μεζεδοπωλεία, γραφικά καφενεία και bar για κάθε διάθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr