UPDATE CITY BLOGGING

Replays: Ανακυκλώσιμα Αισθητηριακά Παιχνίδια από Μαθητές με Αναπηρίες


JTeam

30 Ιανουαρίου 2023

Replays: Ανακυκλώσιμα Αισθητηριακά Παιχνίδια από Μαθητές με Αναπηρίες
Τι δουλειά έχουν το εσωτερικό ρόλο ενός χαρτιού κουζίνας, τα φασόλια και διάφορα όσπρια, μπαλόνια, ένας αυγοδάρτης και χρωματιστά pon-pon σε ένα γυμναστήριο;

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου στα πλαίσια του σχολικού διαγωνισμού "Εικονική Επιχείρηση - Company Program" του Junior Achievement Greece και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημιουργούν φέτος τα δικά τους παιχνίδια!

Σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας επαναχρησιμοποιούν υλικά από την κουζίνα του σπιτιού τους και τα μετατρέπουν σε παιχνίδια.

Jenny.Gr

Παιχνίδια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήρια, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, ειδικά σχολεία, εργοθεραπευτήρια, ΚΔΑΠ και κέντρα αποκατάστασης, αφού η ενασχόληση μ’ αυτά εξασκεί την αυτοσυγκέντρωση, ενισχύει την προσοχή, εξασκεί και βελτιώνει την λεπτή και αδρή κινητικότητα, τον συντονισμό κινήσεων, ενδυναμώνει τις μυϊκές ομάδες ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί την αισθητηριακή επεξεργασία ερεθισμάτων.

Jenny.Gr

Η δημιουργία των παιχνιδιών φώτισε τα πρόσωπα των παιδιών και το γυμναστήριο γέμισε χαμόγελα! Ο στόχος επιτεύχθηκε! Χαρούμενα προσωπάκια παίζουν και γελούν!

Μπορείτε να έρθετε και σεις στην παρέα μας ακολουθώντας την σελίδα μας στο:

Facebook και Instagram:

Replays the school project

replays_school_project_

Υπεύθυνοι Καθηγητές

Μαρία Μουσουλή (ΠΕ 11.01-Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ)

Γιώργος Ευγενειάδης (ΠΕ 88.04-Τεχνολόγος Τροφίμων)
Καρατάσιου Αγγελική (ΠΕ 88.04-Τεχνολόγος Τροφίμων)
Βιβή Παπαευαγγέλου (ΠΕ 11.01-Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ)
Νάνσυ Γκαϊτατζή (ΠΕ 11.01-Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ)

InspirationMentor:Νίκη Λυμπεράκη

Mentor: Τάσος Γουρουντής

Υποστηρικτής:Νικόλαος Χαρδαλιάς

Χορηγός:Grafima

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα/Διαγωνισμός"Εικονική Επιχείρηση - Company Program" του Junior Achievement Greece, τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.