UPDATE CITY BLOGGING

Athens City Festival: 13 πράγματα που μπορείς να κάνεις στη μεγάλη γιορτή της Αθήνας- Φαγητό, μουσική, δράσεις και πάρτι


Κλέλια Φατούρου

26 Απριλίου 2023

Athens City Festival: 13 πράγματα που μπορείς να κάνεις στη μεγάλη γιορτή της Αθήνας- Φαγητό, μουσική, δράσεις και πάρτι
Η Αθήνα θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρτι, όλο τον Μάιο

Το Athens City Festival ξεκίνησε τον Μάιο του 2022, φιλοδοξώντας να γίνει θεσμός, και φέτος επστρέφει για να το αποδείξει. Η πόλη θα γεμίσει πάλι με αμέτρητες δράσεις, και αν ο Μάιος δεν είναι ο ιδανικός μήνας για να ανακαλύψεις την Αθήνα, ποιος είναι τότε;

Το φεστιβάλ χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: σε εκθέσεις, γαστρονομία, ψυχαγωγία και υπαίθριες δράσεις. Μουσική, φαγητό, well being, πάρτι, tours, παιχνίδια και αμέτρητες ιδέες για να γεμίσεις τον πιο ανοιξιάτικο μήνα. Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε τις δράσεις που ξεχωρίσαμε, αλλά το πρόγραμμα είναι ατελείωτο.

Greek Cinema Nights

Το θερινό σινεμά της πόλης έρχεται στο Πάρκο Ελευθερίας, επιλέγοντας τις καλύτερες στιγμές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης τέχνης, αλά ελληνικά.

22-25 Μαΐου

Unapologetic: Δεν απολογούμαι σε κανέναν

Η ατομική έκθεση της Αννίτας Καλημέρη με τίτλο “Unapologetic” εστιάζει στο γυναικείο σώμα στην κάθε δυνατή μορφή του. Η καλλιτέχνης ερευνά την σχέση της γυναίκας με την εικόνα του σώματός της μια εικόνα που την ακολουθεί από τη νεότητα μέχρι το αναπόφευκτο γήρας.

Jenny.Gr

Για πρώτη φορά η Καλημέρη παρουσιάζει γυμνά, και μάλιστα με τρόπο παραστατικό. Σε όλες τις προηγούμενες εκθέσεις της ασχολήθηκε με την αφηρημένη ζωγραφική. Πάντα όμως, όπως και στην προηγούμενη δουλειά της, έτσι και τώρα, πρώτιστο μέλημα της παραμένει η κάθε είδους αντίθεση με το φως.

Gallery Genesis- 01/05-20/05

Περιήγηση στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

Μια ξεχωριστή περιήγηση στον κόσμο του Ισλαμικού Πολιτισμού από την επιμελήτρια της ισλαμικής συλλογής του Μουσείου Μπενάκη, Μίνα Μωραΐτου.

Πάνω από τα αρχαία τείχη της πόλης των Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης στεγάζει μία από τις δέκα πιο σημαντικές στον κόσμο συλλογές κεραμικών, μεταλλικών αντικειμένων, κοσμημάτων, υφασμάτων και άλλων έργων ισλαμικής τέχνης.

12 Μαΐου, Ώρα: 12:00

Athens Street Food Festival

To 6ο φεστιβάλ για το street food θα συγκεντρώσει πάλι όλους τους foodies της πόλης, για να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, και όχι μόνο. Στο φετινό, στόχος είναι η παρουσίαση μοναδικών και ιδιαίτερων γεύσεων από κάθε γωνιά του γευστικού Γαλαξία! Κάθε χώρα, κάθε περιοχή, κάθε πόλη έχει τη δική της κουζίνα και αυτό το δικό της γευστικό μυστικό που μπορεί να φαγωθεί “στον δρόμο”.

Από την Ελλάδα αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου, το 6ο Athens Street Food Festival θα παρουσιάσει και φέτος πολλές αποκλειστικότητες και πρωτότυπες ιδέες από κουζίνες ολόκληρου του κόσμου.

Όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου

Pop up Ice Cream Market

Γνωστά παγωτά της Αθήνας θα συναντηθούν στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, όπου θα στήσουν τους πολύχρωμους πάγκους τους για να απολαύσουμε μερικά από τα πιο ποιοτικά παγωτά της πόλης. Και αυτά είναι τα: Django Gelato Athens, Epik Gelato, Kassandra Ice Cream, Kokkion, Le Greche, Maraboo Ice Cream, Ninnolo Gelato, και Oggi Gelato.

28 Μαΐου

Ο Pan Pan στα Church Sessions του Pepper 96.6

Ο Pan Pan είναι ο καλλιτέχνης με τις sold out εμφανίσεις, ο άνθρωπος πίσω από την «Ανισόπεδη Ντίσκο» και το «Χτύπα με σαν ρεύμα στην πίστα», κάποιες από τις πιο απρόσμενες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Jenny.Gr

O ταλαντούχος comic artist, εικονογράφος και μουσικός έχει κυκλοφορήσει μόνος του, αλλά και σε συνεργασία με δισκογραφικές εταιρείες, προσωπικά άλμπουμ σε κασέτα, cd και βινύλιο. Οι πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του, «Φαντασμαγορία Δύο» και «Φαντασμαγορία Τρία», περιλαμβάνουν κομμάτια που ξεχώρισαν κι αγαπήθηκαν αμέσως από τους ακροατές του Pepper 96.6.

Θα τον απολαύσουμε από κοντά σε ένα ατμοσφαιρικό live στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, στο πλαίσιο του Athens City Festival. Μαζί του θα είναι και η μουσικός Καλλιόπη Μητροπούλου, η οποία τον συνοδεύει στις live εμφανίσεις του.

Ώρα έναρξης: 20:30 *Είσοδος μόνο με προσκλήσεις από τον Pepper 96.6

Queer Movie Nights

Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Iντερφοβίας (IDAHOBIT), τιμώντας την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχιατρικών διαταραχών. Η ομάδα του περιοδικού Antivirus τιμά τη φετινή IDAHOΒΙT και διοργανώνει, για 2η χρονιά, τριήμερο φεστιβάλ LGBTQI+ ταινιών.

Με συνολικά εννέα προβολές θα παρουσιαστούν ταινίες με θεματικές, όπως ο αθλητισμός, η οικογένεια, το προσφυγικό και η αρρενωπότητα, όλα με επίκεντρο την LGBTQΙ+ κοινότητα. Επιπλέον, επιδιώκοντας να στηριχθεί η δημιουργικότητα των queer καλλιτεχνών της Ελλάδας, φιλοξενείται το ελληνικό τμήμα, στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την καλύτερη ελληνική LGBTQI+ ταινία μικρού μήκους. Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους στον ιστορικό κινηματογράφο Τριανόν.

15-17 Μαΐου

Athens Cocktail Week Opening

Το επίσημο φεστιβάλ cocktail της Αθήνας δηλώνει το παρόν για μια ακόμη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχημένη βραδιά στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Κορυφαία bar της Αθήνας και οι mixologists τους δημιουργούν μοναδικές, γευστικές προτάσεις, με ρίζες στη Μεσόγειο και κοσμοπολίτικο αέρα, ψάχνοντας για το cocktail που θα σημαδέψει το καλοκαίρι του 2023.

27 Μαΐου

Το Release Athens πάει Ερμού

Jenny.Gr

Το Release Athens δεν είναι απλώς ένα τεράστιο φεστιβάλ που γεμίζει μουσικά αρκετά από τα απογεύματα του Ιουνίου και του Ιουλίου για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και τους επισκέπτες της Αθήνας. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει, αναπνέει και αναπτύσσεται μέσα και μαζί με την πόλη.

Το Release είναι Athens και η ομάδα του Release δε λείπει από το μεγάλο φεστιβάλ της πόλης, το Athens City Festival. Από τις 15 και έως τις 31 Μαϊου, ο πεζόδρομος του Ερμού αποκτά ένα μοναδικό μουσικό χώρο από όπου αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και καταξιωμένοι μουσικοί, παρουσιάζουν τη δουλειά τους, διασκεδάζοντας πιστούς οπαδούς και τυχαίους περαστικούς, δίνοντας το στίγμα μιας πόλης που πάντα έχει κάτι να προσφέρει.

15-31 Μαΐου

Υπόγεια Αθήνα: Καταφύγια και Κατακόμβες

Πόσες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει η (υπόγεια) πόλη της Αθήνας; Κατάλοιπα από τα ίχνη που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μέσα σε υπόγεια καταφύγια, δίπλα σε πολυσύχναστες οδούς όπου κινούμαστε καθημερινά. Κατακόμβες με τούνελ από αρχαία υδραγωγεία, ερείπια ρωμαϊκών λουτρών και βυζαντινά οστεοφυλάκια, καθώς και πολύτιμα αντικείμενα ή κειμήλια μέσα σε κρύπτες. Πηγές και ρέματα που επιβιώνουν κυλώντας μέσα σε παλιές γαλαρίες, κάτω από τους πιο κεντρικούς δρόμους. Σκάλες που ξεκινούν κάτω από ένα παμπάλαιο καπάκι στην άκρη του δρόμου, στα παρτέρια κάποιου πεζοδρομίου και οδηγούν σε μια ξεχασμένη υπόγεια γωνιά της πόλης.

Ανοίγουμε με δέος την καταπακτή και κατεβαίνουμε τα πέτρινα σκαλοπάτια. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψουμε μαζί τα κρυμμένα από την κοινή θέα μυστικά της πόλης μας με οδηγό τον σπηλαιολόγο Παναγιώτη Δευτεραίο. Διάρκεια: 4-5 ώρες

Συνάντηση στις 10:30, σε ακριβές σημείο που θα γνωστοποιηθεί μέσω email στους συμμετέχοντες που θα εξασφαλίσουν θέση.

Street Party στον Λυκαβηττό

Jenny.Gr

Οι Street Outdoors, το πιο διάσημο street party της χώρας, συνεργάζεται με το Athens City Festival και «προσγειώνεται» στο parking του Λυκαβηττού. Για ένα ολόκληρο απόγευμα, θα μετατρέψει το «μπαλκόνι της Αθήνας», σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά club του κόσμου.

28 Μαΐου

Museum and Gallery Bike Tour

Jenny.Gr

Μια επίσκεψη στις γκαλερί και τους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας, με ποδήλατο. Μια διαδρομή που συνδυάζει την άθληση και την τέχνη στην καρδιά της πόλης. Οι υπεύθυνοι των χώρων θα μας υποδεχθούν για μια προσωπική ξενάγηση στις εκθέσεις τους δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους καλλιτέχνες, τις εκθέσεις και τις ίδιες τις γκαλερί. Οι γκαλερί και οι χώροι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Κοτζιά

Ώρα συνάντησης: 10:00, 20 Μαΐου

Διάρκεια: 2 ώρες

Οι ξεναγήσεις γίνονται Ελληνικά και Αγγλικά

Deep Breath in the Park

Ένα απόγευμα γεμάτο άσκηση και ευεξία από τη Yoga by Mandy. Από τις 19:00 και για δύο 50λεπτα, το πάρκο Ελευθερίας γεμίζει στρώματα, χαμόγελα και ιδρώτα με μερικούς από τους κορυφαίους instructors της πόλης να εξηγούν και να αναλύουν ασκήσεις για όλους.

Χωρισμένοι σε γκρουπ των 60 ατόμων κάθε φορά, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γυμνάσουν το σώμα τους με ασκησιολόγιο βασισμένο στο βάρος τους, την ηλικία τους και τη φυσική τους κατάσταση, αποδεικνύοντας ότι στην άθληση χωράνε όλοι.

*Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες δηλώνουν συμμετοχή στο [email protected] αναφέροντας ημερομηνία, ώρα, ηλικία, ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο.

Jenny.Gr

Βρες το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ