UPDATE CITY BLOGGING

Πρωτομαγιά στην Αθήνα; 6 σημεία για πικ-νικ, σαν να μην είσαι στην πόλη


Κλέλια Φατούρου

1 Μαΐου 2023

Πρωτομαγιά στην Αθήνα; 6 σημεία για πικ-νικ, σαν να μην είσαι στην πόλη
Unsplash/Aleksandra Dementeva
Λύσεις υπάρχουν και είναι ό,τι πρέπει για σήμερα

Ξέμεινες στην Αθήνα αυτό το τριήμερο και πάλι χαζεύεις θάλασσες, χωριά και φύση στο Instagram σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε παίρνει από κάτω. Η Αττική είναι γεμάτη πανέμορφα και πράσινα σημεία, που βρίσκονται εκεί για τις κυριακάτικες βόλτες σου αλλά και για όλες τις φορές που θες να ξεφύγεις από την καθημερινότητα.

Η Πρωτομαγιά μόλις έγινε η ιδανική αφορμή για να ετοιμάσεις το καλάθι του πικ-νικ, να πάρεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους και να περάσεις εκεί τη σημερινή αργία.

Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ

Jenny.Gr

Το ανθισμένο πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα γιορτάσει την άνοιξη, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, με διάφορες δράσεις. Μουσική, χορός, καγιάκ στο κανάλι, face painting για τα παιδιά και πολλές ακόμα εκπλήξεις, με δωρεάν είσοδο.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Στο Ίλιον, υπάρχει ένας καλά κρυμμένος θησαυρός, που πλέον δεν είναι και τόσος κρυφός. Ένα πολύ μεγάλο πάρκο, με 6 τεχνητές λίμνες, πάπιες, γεφυρούλες, καφέ και ο παράδεισος των κατοικιδίων. Βρες ένα καλό σημείο και απόλαυσε το πικ-νικ σου.

Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου

Μία περιοχή με ιστορία και υπέροχα κτίρια, που γίνονται το ιδανικό background για ηλιόλουστες βόλτες. Άπειρο πράσινο για περπάτημα, παιχνίδια με τον σκύλο σου, κάτι να «τσιμπάς» και ηρεμία.

Λόφος Φιλοπάππου

Στην καρδιά της Αθήνας, είναι ο λόφος του Φιλοπάππου που βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη και είναι μία όαση στην πόλη. Αν δεν θες να απομακρυνθείς πολύ και να κάνεις πικ-νικ με την παρέα σου, συνεχίζοντας μετά κάπου για καφέ, αυτό είναι το spot σου.

Πάρκο Ελευθερίας

Πάλι κεντρικά, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά γεμίζει τα Σαββατοκύριακα από κόσμο που αράζει για φωτοσύνθεση για πικ-νικ. Την Πρωτομαγιά που θα λείπουν όλοι, θα ευχαριστηθείς ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο πάρκο.

Λίμνη Μπελέτσι

Πάμε να φύγουμε από την πόλη, σε μισή ώρα απόσταση από το κέντρο. Εδώ θα νιώσεις πραγματικά ότι έχεις φύγει, ενώ βρίσκεσαι στον νομό Αττικής. Τεράστια λίμνη, πράσινο, χήνες, πάπιες, ελάφια και θέα που σου κόβει την ανάσα.