UPDATE CITY BLOGGING

School Streets 2023: Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας με street art και παιχνίδια για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2023

School Streets 2023: Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας με street art και παιχνίδια για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών
Ο Δήμος Βύρωνα και η Awesome Athens Experiences συμμετέχουν στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με ένα Διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στη βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών

Την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η οδός Ταταούλων μπροστά από τα σχολεία θα κλείσει και θα παραδοθεί στους μαθητές. Μια γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο, με street art, μουσική και παιχνίδια!

Γνωστοί Έλληνες street artists θα ζωγραφίσουν έξι διαβάσεις της οδού Ταταούλων, υλοποιώντας ισάριθμα asphalt art έργα. Πρόκειται για τους Yiakou, Noless.One, Epsilon, One Bran, Jimi Norone σε συνεργασία με τον Otom1 και Achilles (ο οποίος θα δημιουργήσει και μια τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας).

Ταυτόχρονα θα υπάρχουν εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια για την κυκλοφοριακή αγωγή, καλλιτεχνικά workshops (θα υλοποιηθεί από την ζωγράφο/εικονογράφο Chrysolie), facepainting activities, ενώ θα κληρωθούν δύο καταπληκτικά, δωρεάν ποδήλατα για τους συμμετέχοντες!

Jenny.Gr

Τέλος, την Κυριακή 17/9 στις 13.00 η δράση θα πλαισιωθεί από τους ήχους των Woodpeckers, μιας rock/blues μπάντας με πλούσιο βιογραφικό, εμφανίσεις σε πολλές μουσικές σκηνές, live stages και διοργανώσεις.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη, ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός της δράσης είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής.