UPDATE CITY BLOGGING

Μέγαρο: Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα δούμε τη νέα χρονιά


JTeam

16 Νοεμβρίου 2023

Μέγαρο: Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα δούμε τη νέα χρονιά
Μεγάλες ορχήστρες, Μεγάλοι σολίστες, Μεγάλοι ερμηνευτές, Piano Days, παραστάσεις θεάτρου και χορού και όλα όσα θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς

Δυναμική έναρξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 2024, με τον κύκλο Μεγάλοι Ερμηνευτές και το ρεσιτάλ του πολυβραβευμένου βιρτουόζου του πιάνου Cyprien Katsaris [Συπριέν Κατσαρής] (13/1/2024). Ακολουθούν στις 11/2/2024 δύο καταξιωμένοι γάλλοι μουσικοί: ο βιολονίστας Renaud Capuçon [Ρενώ Καπυσόν] και ο πιανίστας Guillaume Bellom [Γκιγιώμ Μπελλόμ].

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, κορυφαίοι ερμηνευτές συμπράττουν με φημισμένες ορχήστρες, υπό τη διεύθυνση διάσημων αρχιμουσικών, στο πλαίσιο του κύκλου Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Σολίστ. Στις 25/1/2024 ο διαπρεπής αρχιμουσικός και πιανίστας Sir András Schiff [Σερ Αντράς Σιφ] εμφανίζεται στο Μέγαρο με την Cappella Andrea Barca, το σύνολο που ίδρυσε το 1999, ενώ τον Φεβρουάριο (23/2/2024) η ελληνικής καταγωγής αμερικανίδα μαέστρος Karina Canellakis [Καρίνα Κανελλάκης] διευθύνει την ιστορική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου με σολίστ τον γερμανό δεξιοτέχνη βιολονίστα Christian Tetzlaff [Κρίστιαν Τέτσλαφ]. Τους διαδέχεται στις 12 και 13/3/2024 η περίφημη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας που, υπό τον Φινλανδό Mikko Franck [Μίκκο Φρανκ], θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά προγράμματα, συμπράττοντας με δύο εξαίρετους μουσικούς με σημαντική διεθνή καριέρα: τον πιανίστα Jean-Yves Thibaudet [Ζαν-Υβ Τιμπωντέ] (12/3/2024) και τη βιολονίστα Vilde Frang [Βίλντε Φρανγκ] (12/3/2024).

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr