UPDATE CITY BLOGGING

Για πρωινό στα Άκρα, στο Φράτερ και Σόρορ και στην Κόμπρα


Τόνια Τζάφερη

2 Ιανουαρίου 2024

Για πρωινό στα Άκρα, στο Φράτερ και Σόρορ και στην Κόμπρα
IG @akra_ath
Οι πρώτες ημέρες του χρόνου χρειάζονται δυναμωτικά πρωινά, και ακόμη πιο δυνατό καφέ

Οι πρώτες ημέρες του χρόνου είναι πάντα λίγο περίεργες. Έτσι τις βιώνω εγώ τουλάχιστον. Οι επισκέψεις συνεχίζονται, μόνο που γίνονται ακόμη πιο μελαγχολικές μιας και οι γιορτές έχουν επίσημα τελειώσει. Στο σπίτι, συγγενείς και οικογένεια, μαζεύουν ό,τι έχει ξεμείνει και η αλήθεια είναι πως περισσεύει πολύ φαΐ από τα γιορτινά τραπέζια. Η βασιλόπιτα κυριαρχεί για πρωινό και το κρέας έχεις σιχαθεί μέχρι και να το μυρίζεις.

Κάπως έτσι σε πιάνει μια θέληση για διαφυγή, και τι καλύτερο από το να «πνίξεις τον πόνο σου» με ένα ποιοτικό date brunch. Το αλκοόλ και οι έξοδοι ήταν επίσης πολλές, γι' αυτό και χρειάζεσαι -πέρα από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες- έναν ζεστό, έντονο και μοσχομυρισμένο καφέ. Όλα αυτά και άλλα πολλά, μπορείς να τα βρεις στα παρακάτω μαγαζιά της Αθήνας που ακολουθούν.

Άκρα

Θα ξεκινήσουμε με τα Άκρα, εκεί όπου κάθε Σαββατοκύριακο φτάνει όλη η Αθήνα για να απολαύσει έναν από τα πιο δημοφιλή πρωινά της πόλης. Είναι το γνωστό εστιατόριο του Παγκρατίου, το οποίο τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής, αποκτά άλλη αίσθηση. Παραδοσιακές τάρτες και πίτες, ντόπιες πρώτες ύλες και διαλεγμένα υλικά κυριαρχούν και δημιουργούν το ιδανικό πρώτο πρωινό της χρονιάς. Τα γλυκά εδώ έχουν την τιμητική τους, αφού αναλαμβάνει ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης για γαλατόπιτες, bun κάρδαμου, croissant κανέλας και άλλα πολλά.

Frater & Soror

Μένουμε Παγκράτι και αυτή τη φορά έχουμε το Frater & Soror, ένα all day εστιατόριο, το οποίο ξεχωρίζει και για το πρωινό του. Τοπικά ελληνικά προΐόντα και vintage αισθητική γίνονται ένα στο κέντρο της Αθήνας και σου χαρίζουν το πιο χαλαρωτικό πρωινό. Γιατί όχι να μην συνεχίσεις την πρώτη ημέρα του χρόνου, με ένα απολαυστικό τζιν, ανάμεσα στις 50 ετικέτες που διαθέτει το Frater & Soror.

Kobra

Μπορεί το Kobra να έχει γίνει γνωστό για πολλούς λόγους, ωστόσο ένας από αυτούς είναι και το brunch menu τους. Αρχικά οι καφέδες είναι αυτό που ακριβώς ονειρεύεσαι για τα πρωινά σου, από κλασικό espresso μέχρι coffee based ροφήματα όπως cortado, ginger cortado, mandolatte, shakerato. Τα cold brews όπως επίσης και οι καφέδες φίλτρου, θα σε ανταμοίξουν εξίσου. Όσο για το φαγητό τώρα, θα βρεις μελάτα αυγά με στάκα Σητείας που σερβίρονται σε κούπα avocado τοστ με αυγά μάτια, gonchujang και λάιμ, αλλά και σάντουιτς σε αφράτο ψωμάκι με κοτόπουλο πανέ και σάλτσα Ceasar’s.