UPDATE CITY BLOGGING

Αγίου Βαλεντίνου: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό για να κάνεις την ημέρα ρομαντική (και ξεχωριστή)


Τόνια Τζάφερη

11 Φεβρουαρίου 2024

Αγίου Βαλεντίνου: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό για να κάνεις την ημέρα ρομαντική (και ξεχωριστή)
IG @lolitas.athens
Γεύσεις, εμπειρίες και στιγμές που μπορούν να μας χαρίσουν τα ρομαντικά εστιατόρια της πόλης (είτε με συντρόφους είτε με παρέες)

Αθεράπευτα ρομαντικοί. Παραδοσιακοί. Συνηθισμένοι σε μια σχέση ή μόλις έχουν γνωριστεί. Μόνοι, λιγάκι μελαγχολικοί, αλλά με καλή παρέα. Η 14η Φλεβάρη είναι για όλους. Είναι μια καλή αφορμή να αναλογιστούμε για λίγο ή για πολύ, γύρω από τον έρωτα, το πάθος, την αγάπη, τις σχέσεις και τους χωρισμούς -μακριά από ροζ, κόκκινες αποχρώσεις και μακριά από κλισέ, σοκολάτες και τριαντάφυλλα.

Όμορφα όλα αυτά. Αλλά, πώς πραγματικά αρπάζεις μια αφορμή για να «γιορτάσεις» την αγάπη;

Οι βαθιά συνεσταλμένοι, οι «φρεσκοχωρισμένοι» και οι «αντικαταναλωτές», πιθανώς θα απέχουν από την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Οι υπόλοιποι, όμως, και κυρίως τα περισσότερα ζευγάρια της καθημερινής, σύγχρονης ζωής θα ψάχνουν τι μπορούν να κάνουν. Οι πρώτες σκέψεις πάνε σε δείπνα, σινεμά ή ρομαντικές και ήσυχες συναντήσεις. Οι πιο ανατρεπτικοί, βρίσκουν άλλους τρόπους.

Μιλώντας για δείπνα, πάντως, και αγαπώντας πολύ τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας και τα μαγαζιά της, ο Άγιος Βαλεντίνος μας δίνει μια ακόμη ευκαιρία για να απολαύσουμε γεύσεις, εμπειρίες και στιγμές στα ρομαντικά εστιατόρια της πόλης, είτε με συντρόφους είτε με παρέες.

Lolita's

Άνοιξε πρόσφατα, κυριαρχεί το χρώμα του πάθους και είναι το νέο εγχείρημα του Δήμου Στασινόπουλου. Έγινε γρήγορα talk of the town και το βρίσκεις στα βόρεια και συγκεκριμένα στο Ψυχικό. Ο λόγος για το «Lolita's», το οποίο αποτελεί ένα ιδανικό σποτ για την 14η Φλεβάρη -ειδικά αν αγαπάς κλασικές και φλογερές επιλογές- το Lolita's είναι για εσένα. Η ιταλική κουζίνα και υπέροχο ιταλικό κρασί κυριαρχούν, ενώ οι φωτογραφίες με τα πιάτα του εστιατορίου μιλούν από μόνες τους. Όσο για την ατμόσφαιρα και τη διακόσμηση του μαγαζιού, είναι κάτι παραπάνω από ιδανική για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο -και όχι μόνο.

ΛΙΝΟΥ ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Αν προτιμάς τις πιο μίνιμαλ και απλές καταστάσεις, αλλά και εξίσου γευστικές, τότε μπορείς να τσεκάρεις το εστιατόριο «Λινού Σουμπάσης & Σία», το οποίο κατέχει και αστέρι Μισελέν. Tα κεριά, η μίνιμαλ ατμόσφαιρα, και το καλό φαγητό έχουν την τιμητική τους εδώ. Πιθανώς το μέρος να σου θυμίσει κάτι από Βερολίνο, ενώ οι γεύσεις ποικίλλουν από ψαρικά, χόρτα και υπέροχα ψωμιά και φέρνουν αναμνήσεις από νησιώτικη ταβέρνα. Αν λοιπόν ψάχνεις κάτι ουσιαστικό και κάζουαλ για το dinner του Αγίου Βαλεντίνου, ξέρεις τι πρέπει να επιλέξεις.

Materia Prima (Παγκράτι)

Το Materia Prima είναι μια επιλογή που μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, για κάθε ραντεβού. Αυτό το wine bar-bistro έχει κάζουαλ διάθεση και βρίσκεται στην πλατεία Μεσολογγίου, στο Παγκράτι. Πόσο μάλλον όταν είσαι σε διάθεση για καλό κρασί, ατελείωτες συζητήσεις και πολλά γέλια με τον σύντροφο σου, τότε συντονιστείτε εδώ. Η λίστα κρασιών είναι μεγάλη και οι επιλογές στα πιάτα, ταιριάζουν ιδανικά. Με κάποιο τρόπο, αυτό το μαγαζί σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου και -γιατί όχι- να πιείς λίγο παραπάνω ροζέ για χάρη της αγάπης.