UPDATE CITY BLOGGING

7 μαγαζιά για δροσερό και απίθανο παγωτό στην Αθήνα


Ερασμία Αρβανιτά

22 Ιουνίου 2024

7 μαγαζιά για δροσερό και απίθανο παγωτό στην Αθήνα
Σε αυτές τις διευθύνσεις στην Αθήνα, θα δοκιμάσεις γνήσιο gelato

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό, γίνεται; Δεν γίνεται. Τη στιγμή που η ζέστη πια δεν παλεύεται, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση για τον ουρανίσκο σου από ένα φρέσκο, soft και δροσιστικό παγωτό. Εξάλλου, όπως το γλυκό, έτσι και το παγωτό δεν πηγαίνει στο στομάχι, αλλά στην καρδιά. Ό,τι κι αν έχεις φάει, όσο κι αν έχεις σκάσει, πάντα – μα πάντα θα έχεις χώρο για ένα παγωτάκι.

Στην Αθήνα, πάντως, εκτός από ταράτσες για ποτό, αυλές για μεζεδάκια και ρομαντικά θερινά, θα βρεις και πολλά spots που σερβίρουν ακαταμάχητο και ξεχωριστό παγωτό. Σοκολάτα, salted caramel, μάνγκο, βανίλια, ό,τι κι αν λιγουρεύεσαι, στα μέρη που θα βρεις παρακάτω, η απόλαυση είναι μονόδρομος.

Mucca Gelateria

Mucca σημαίνει αγελάδα στα ιταλικά, αρά από την αρχή καταλαβαίνεις πως το παγωτό που θα φας εκεί, δεν παίζεται. Στο συγκεκριμένο μαγαζί, θα βρεις παγωτά με εξαιρετική γεύση και υφή, αλλά και αμέτρητες επιλογές, για να μην αποφασίσεις ποτέ τι να επιλέξεις. Βανίλια Μαδαγασκάρης, φυστίκι, φράουλα και mango για να δροσιστείς, και πολλές ακόμα γεύσεις, σε περιμένουν. Καλή απόλαυση.

Μαραμπού

Στο Μαραμπού, το παγωτό είναι ξεχωριστό για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως γιατί έχει τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης. Εκεί, όλα μελετώνται με λεπτομέρεια. Τα πάντα φτιάχνονται από την αρχή, δεν χρησιμοποιούνται έτοιμες βάσεις παγωτού ή μείγματα, ενώ κάθε υφή είναι πλούσια και απαλή. Στο συγκεκριμένο μαγαζί, το παγωτό είναι ξεχωριστό, αυθεντικό και – κυρίως, γευστικό. Το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, το σορμπέ καρύδας, αλλά και το σορμπέ αχλάδι και τζίντζερ είναι, το λιγότερο, απίθανα.

Δωδώνη

Παγωτό από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, αγνά υλικά και θεϊκή γεύση. Αυτό είναι το παγωτό στη Δωδώνη. Φτιάχνοντας παγωτό από το 1967, η Δωδώνη θέλει να διατηρεί πάντα τον πήχη της ποιότητας ψηλά και να προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα άριστης ποιότητας και διατροφικής αξίας. Επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες, στη Δωδώνη το παγωτό έχει γεύση από Ελλάδα. Κλασσικές επιλογές, αλλά και πιο σύγχρονες, ό,τι ψάχνεις θα το βρεις εκεί.

Κόκκιον

Οι πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο, το νωπό αγελαδινό γάλα που παράγεται τοπικά στη βόρεια Ελλάδα, καθώς και η υψηλής ποιότητας γαλλική σοκολάτα, είναι μερικά από τα στοιχεία που δημιουργούν ένα παγωτό εξαιρετικής ποιότητας. Κι αυτό το παγωτό, θα το βρεις στο Κόκκιον. Στο συγκεκριμένο μαγαζί, στην «καρδιά» της Αθήνας, οι γεύσεις είναι καλά μελετημένες, ενώ δεν λείπουν και επιλογές με σορμπέ που είναι 100% χωρίς λακτόζη και vegan. Παγωτό κρέμα με Μπισκότο Βουτύρου, σορμπέ Μανταρίνι & Τζίντζερ, παγωτό Τυρί Μασκαρπόνε, είναι μερικές από τις γεύσεις που θα βρεις.

Epik

Το παγωτό στο Epik, είναι επικό. Σε αυτήν την όμορφη gelateria στην Πλατεία Μαβίλη, θα φας χειροποίητο παγωτό που παρασκευάζεται στο εργαστήριο του μαγαζιού. Με υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, υλικά που δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα και σκόνες, στο Epik, το παγωτό είναι μια ολόκληρη κουλτούρα. Εκεί, θα βρεις κλασικές γεύσεις, όπως βανίλια Μαδαγασκάρης, αλλά και διάφορες άλλες προτάσεις.

Django Gelato Athens

Το πρώτο μαγαζί άνοιξε το 2005, στη Σύρο. Λίγα χρόνια μετά, το Django Gelato ήρθε και στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Κουκάκι. Εάν, μια μέρα, λοιπόν, περπατάς σε αυτή την cool περιοχή και νιώσεις την ανάγκη να απολαύσεις ένα δροσερό παγωτό, στο Django Gelato θα βρεις 100% φυσικά, χειροποίητα gelato και σορμπέ, μόνο από τα καλύτερα και εποχιακά υλικά. Στο Django Gelato, η κουζίνα είναι ανοιχτή και μέσα της «κλείνει» κάθε καλοκαιρινή μυρωδιά.

Kayak

Ο ιδρυτής της Kayak, Γ. Σταυρίδης, έδωσε μία υπόσχεση: Να αλλάξει για πάντα την αντίληψη που είχε ο κόσμος για το παγωτό. Φυσικά, το κατάφερε. Στην Kayak, επιλέγουν φυσικές και αγνές πρώτες ύλες όπως φρέσκο ελληνικό γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος και πραγματικά φρούτα και ξηρούς καρπούς, ενώ όλα τα προϊόντα, παρασκευάζονται κατόπιν έρευνας και πολλών, πολλών δοκιμών. Εκεί, θα βρεις περισσότερες από 80 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού, αλλά και αλμυρά παγωτά, παγωτά με αλκοόλ και με μπαχαρικά.