UPDATE CITY BLOGGING

Monzù: Για ρεβεγιόν στο εστιατόριο της Κηφισιάς όπου «χτυπάει» η καρδιά των γιορτών και της ιταλικής φινέτσας


Ερασμία Αρβανιτά

11 Δεκεμβρίου 2024

Monzù δείπνο
Στην Κηφισιά, τα φετινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μας περιμένει μια (γαστρονομική) εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Ήχοι από τα γέλια των αγαπημένων μου ανθρώπων, μυρωδιές από πιάτα που καταλαμβάνουν τον χώρο και στιγμές γεμάτες μαγεία που μετουσιώνονται σε αναμνήσεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αυτό, ακριβώς είναι για μένα τα Χριστούγεννα. Είναι οι στιγμές που η ζωή γίνεται πιο γλυκιά, αποκτά μια διαφορετική γεύση και ξαφνικά όλα γύρω μας μοιάζουν να λάμπουν περισσότερο. Μοιάζουν σαν να έχουν μια ξεχωριστή σημασία. Ή μάλλον, έχουν τη σημασία που εμείς (επιτέλους) τους δίνουμε.

Κάθε φορά που τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πάντα απασχολημένοι, ενίοτε αγχωμένοι, με κάθε τι που «πρέπει» να προετοιμάσουμε αυτές τις ημέρες. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ξεχνάμε ότι η απόλαυση και η χαλάρωση, είναι επίσης κομβικά σημεία των γιορτών. Ευτυχώς, φέτος, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γιατί στην Κηφισιά, τα φετινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μας περιμένει μια (γαστρονομική) εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Φέτος, η καρδιά των Χριστουγέννων «χτυπάει» στο Monzù.

«Monzù» ονομάζονταν οι σεφ που εκπαιδεύτηκαν στη Γαλλία κατά τον 18ο και 19ο και ανέβασαν την κουζίνα της Νότιας Ιταλίας στο απόλυτο επίπεδο. Σήμερα, με αυτήν την ιστορική ονομασία και στεγασμένο σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, το Monzù στην Κηφισιά συνδυάζει την παράδοση με μια σύγχρονη, κομψή προσέγγιση. Ένας χώρος που αποπνέει την αίσθηση της αυθεντικότητας και της πολυτέλειας, τα φετινά ρεβεγιόν μας περιμένει για να γιορτάσουμε με ένα μενού που αποτυπώνει το πάθος του σεφ Γιάννη Λιόκα για τη μαγεία της γεύσης. Με βαθιά γνώση της κλασικής ιταλικής γαστρονομίας, καθώς και των σύγχρονων τεχνικών μαγειρικής, ο σεφ δημιουργεί γεύσεις που εντυπωσιάζουν και μαγεύουν τους λάτρεις της καλής κουζίνας.

Jenny.Gr

Monzù: Εκεί που η πολυτέλεια «παντρεύεται» με την αυθεντικότητα

Στο Monzù βρίσκουμε μια ξεχωριστή ποικιλία πιάτων, που συνδυάζουν την ιταλική παράδοση με ένα σύγχρονο twist. Για τις φετινές γιορτές τα ειδικά διαμορφωμένα μενού υπόσχονται μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους ουρανίσκους μας. Το ρεβεγιόν Χριστουγέννων (€90/άτομο) περιλαμβάνει βελουτέ κολοκύθας με γαρίδα και μαύρη τρούφα, carpaccio από χτένια με ζωμό rubarb, fregola sarda με μοσχαρίσια ουρά και καραβίδες, χοιρινό καρέ με φινόκιο και αχλάδια Williams, και το γλυκό ‘’Μήλο’’ με καραμελωμένα μήλα και σάλτσα brandy. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς (€120/άτομο), το μενού περιλαμβάνει βελουτέ κολοκύθας με foie gras, ‘’Tartare’’ από μοσχάρι φιλέτο και γαρίδες, risotto di mare με χτένια και αχινό, μοσχαρίσιο φιλέτο Wellington με άγρια μανιτάρια και σάλτσα μαύρης τρούφας, και το επιδόρπιο ‘’Σοκολάτα’’ με mousse Valrhona και σάλτσα αλμυρής καραμέλας. Όλα τα πιάτα θα αναδεικνύουν τις πιο αγνές πρώτες ύλες, και κάθε μπουκιά θα είναι μια εκρηκτική γιορτή γεύσης. Όλα αυτά, φυσικά, μαζί με τη συνοδεία από επιλεγμένα κρασιά και signature cocktails.

Jenny.Gr

Eίτε επιλέξουμε να καθίσουμε στον ζεστό και εκλεπτυσμένο χώρο της σάλας είτε στο φωτεινό γυάλινο αίθριο του κήπου, η ατμόσφαιρα του Monzù, θα δημιουργήσει το ιδανικό σκηνικό για να περάσουμε τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. Γιατί στο Monzù, οι γιορτές δεν είναι απλά γεύση, αλλά στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά μας. Στον χώρο του, η φιλοξενία και η ζεστασιά συνδυάζονται με την απόλυτη γαστρονομική απόλαυση.

Monzù, Λεωφόρος Κηφισίας 317B, 145 61 Κηφισιά

Facebook: Monzu Kifisia

Instagram: monzu_kifisia

Advertorial