Η Αθήνα απέκτησε νέα hot spots: Τα μαγαζιά για τα οποία συζητάμε όλοι τώρα
Ερασμία Αρβανιτά
8 Δεκεμβρίου 2024
Η Αθήνα έχει πλέον αποκτήσει μια νέα γευστική και νυχτερινή σκηνή, με μια σειρά από καινούργια μαγαζιά να κάνουν δυναμική είσοδο στην πόλη. Από stylish εστιατόρια και σπριτζερίες, μέχρι ανατρεπτικά μπαρ και spots για κοκτέιλ, η Αθήνα βρίθει από νέα στέκια, που μόνο απαρατήρητα δεν περνούν. Κάθε φορά που βγαίνω για τη βραδινή μου βόλτα βλέπω και κάτι νέο, κυρίως, όμως, βλέπω μαγαζιά με μοναδικά concept που ήρθαν για να ανεβάσουν την πήχη ακόμα πιο ψηλά.
Η πόλη ανανεώνει συνεχώς τα στέκια της και το ενδιαφέρον μας για τις νέες αφίξεις, πλέον είναι ασταμάτητο. Όσοι ζούμε εδώ, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η πρωτεύουσα έχει γίνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία συνάντησης για όσους αγαπούν την «καλή ζωή», την εξερεύνηση και τη γεύση. Γιατί, οι επιλογές για να διασκεδάσουμε και για γευτούμε κάτι ιδιαίτερο, είναι αμέτρητες. Και αυτά τα μαγαζιά, έχουν γίνει το νέο talk of the town το τελευταίο διάστημα, και όχι άδικα.
Coterie & Bro
Είναι το νέο απόλυτο spot στο Παγκράτι; Μάλλον ναι. Το Coterie & bro, που προσγειώθηκε πριν λίγο καιρό στην Αθήνα, γίνεται ο ιδανικός χώρος για όσους αναζητούν να μείνουν λίγο μακριά από τη «βαβούρα». Το πρωί, βρίσκεις εξαιρετικό καφέ και brunch και τις απογευματινές/βραδινές ώρες το μαγαζί αποκτά διαφορετικό vibe με δροσιστικά κοκτέιλς, απεριτίβο και καλό κρασί. Σε ένα και μοναδικό concept, coffee shop, bistro και spritz bar συνδυάζονται αρμονικά μαζί. Όλα αυτά στην όδο Βρυάξιδος 9, στο Παγκράτι.
Walk In Athens
Η παρέα του Line μας παρουσίασε πριν μερικούς μήνες (στα τέλη της περασμένης άνοιξης) το Walk In, και από τότε όλοι συζητάμε για το συγκεκριμένο μαγαζί. Στην ίδια φιλοσοφία με το Line, αλλά και με μικρές διαφορές, στην οδό Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, βρίσκεις ένα χαλαρό και ινσταγκραμικό μέρος για να απολαύσεις το κρασί σου ή το κοκτέιλ σου, με τη συνοδεία comfort πιάτων που ασπάζονται την εποχικότητα και τη βιωσιμότητα. Την ημέρα, πίνεις τον καφέ σου και τρως κορυφαία σάντουιτς ή φοκάτσιες αργής ωρίμανσης που ξεφουρνίζονται καθημερινά, και το βράδυ το καλύτερο ποτό σε περιμένει.
The Bipolær bar
Το Bipolær στο Χαλάνδρι, ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα openings της χρονιάς. Οι πρώτοι του επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τις αρχές του φθινοπώρου τα κοκτέιλς του, αλλά εάν εσύ δεν το έχεις επισκεφτεί ακόμα, αυτό είναι το σημάδι που περίμενες. Ο χώρος έχει έναν αέρα καλλιτεχνικού hub, ιδανικό για να βρεις έμπνευση ή απλά να χαλαρώσεις με το ποτό σου. Όσο για το φαγητό, το ένα μενού βασίζεται στο concept του sharing, με ελληνικές γεύσεις που φέρνουν έναν μοντέρνο αέρα.
Amore
Θα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Ιταλία, αλλά θα είσαι στον πεζόδρομο της Μεναίχμου, στον Νέο Κόσμο. Η συγκεκριμένη spritzeria στην Αθήνα, από όταν άνοιξε έχει γίνει το στέκι μας για το απογευματινό ποτό μας μετά τη δουλειά. Στο Amore θα βρεις ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι: Aperol spritz, campari και άλλα δημοφιλή ιταλικά απεριτίβο, όπως και κρασί. Στον κατάλογο θα δεις και υπέροχα σνακ για να συνοδεύσεις το πότο σου, όπως προσούτο και ελληνικά τυράκια. Το Amore είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα.
Koumkan
Το Koumkan προσγειώθηκε στην Κηφισιά αυτό το φθινόπωρο. Και δεν είναι απλώς ακόμα ένα μπαρ, από καμία άποψη. Αρχικά να σου πούμε πως βρίσκεται στο ξενοδοχείο Semiramis και επιχειρεί να φέρει στα Βόρεια Προάστια τη γοητεία των social clubs κάθε μητρόπολης αυτού του πλανήτη. Αποτελεί μια σύνθεση από δύο χώρους, δύο καταστάσεις: Από τη μία, υπάρχει ένα αινιγματικό μπαρ, από την άλλη ένα λαμπερό εστιατόριο, που δημιουργούν ένα μικροσύμπαν όπου ο καθένας αισθάνεται ξεχωριστός. Στο μενού, βρίσκεις all-time classic πιάτα, δημιουργημένα με αριστοτεχνικό τρόπο.
Cinapos
Στην καρδιά του Θησείου, στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, βρίσκεται το Cinapos, το νέο στέκι που άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του σε ένα από τα πιο παλιά κτήρια της Αθήνας. Το μαγαζί, το οποίο φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Πάνου Ιωαννίδη, θυμίζει κάτι σαν την πλατεία ενός χωριού, αλλά με σύγχρονη αίσθηση και ανατρεπτική διάθεση. Το Cinapos μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, προσφέροντας μια μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού μεζεδοπωλείου. Στο μενού του, βρίσκεις τοπικές συνταγές από όλη την Ελλάδα, φτιαγμένες με εποχικά υλικά. Ο ξυλόφουρνος είναι το απόλυτο must
Manari
Είναι το νέο talk of the town, και όχι άδικα. Το Manari έχει φέρει στην Αθήνα μια γεύση διαφορετική, αλλά και τόσο γνώριμη. Το φαγητό έκει είναι απλό, αλλά τόσο καθησυχαστικά γνώριμο και comfort. Τα αρνίσια και πρόβεια παϊδάκια είναι μερικά από τα «αστέρια» του μενού, με πιάτα όπως παστίτσιο, μουσακάς ή οι πίτες, να μας κάνουν να γλύφουμε τα δάχτυλά μας. Το Manari συνοψίζει όλα αυτά που περιμένουμε από μια παραδοσιακή ταβέρνα, αλλά στην καλύτερη εκδοχή τους.
Iώdio
Από τον Νοέμβριο, το Ιωdio έφερε τη μυρωδιά της θάλασσας στο Κολωνάκι, σερβίροντας μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας. Με βάση την τις εποχικές πρώτες ύλες, το μενού συνδυάζει παραδοσιακές και ανατρεπτικές συνταγές. Εκεί, τον πρώτο λόγο έχουν τα ψάρια ημέρας, ενώ οι σεφ με πειραματισμούς και κλασικές συνταγές, υπόσχονται πιάτα που δεν συναντάς παντού. Εάν σου λείπει ένα εστιατόριο αφιερωμένο στη θάλασσα στην Αθήνα, τότε ο δρόμος σου πρέπει σε βγάλει στην οδό Λουκιανού 36.
Yaboo
Το Yaboo είναι το νέο all-day εστιατόριο στον Πειραιά, στην Ακτή Κονδύλη, που υπόσχεται να γίνει το απόλυτο σημείο συνάντησης στην Αθήνα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και ατμόσφαιρα. Όσο για την κουζίνα του, είναι μια σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής γαστρονομίας, με πιάτα που συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις και τεχνικές υψηλής γαστρονομίας. Αλλά το Yaboo δεν είναι μόνο φαγητό. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι ιδανική για χαλαρές βόλτες το πρωί για καφέ, αλλά και για πιο δυνατές βραδιές με ποτό, μουσική και φίλους.