UPDATE #NOW

Προτάσεις για το Σ/Κ


26 Μαΐου 2012

-για-το-ΣΚ-EUROVISION1.jpg

Και αυτό το Σαββατοκύριακο ενδιαφέροντα δρώμενα συμβαίνουν στην πόλη.

Για τους λάτρεις της jazz

Ξεκίνησε το 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27/5 στην "Τεχνόπολις" στο Γκάζι. Οι φίλοι της τζαζ και οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

Το Σάββατο το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αφιέρωμα στην Τσεχία και δύο αξιόλογους τζαζ πιανίστες, τον Krystof Marek και την Sara Bukovska. Την Κυριακή, την παράσταση θα κλέψει η Maria Joao Monteiro Grancha (ή, απλά, Maria Joao). Σαν καθαρή τραγουδίστρια της τζαζ, η Maria Joao διαθέτει το πάθος της Billie Holiday, την εφευρετικότητα της Ella Fitzgerald και το sex appeal της βραζιλιάνας Elis Regina.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Έκθεση Κοσμημάτων στο Μουσείο Μπενάκη. Απ’ τον Picasso στον Koons. Κοσμήματα καλλιτεχνών

Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή κοσμημάτων σχεδιασμένων από μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του δεύτερου μισού του 20ού και του 21ου αιώνα.

Τα έργα των Stephen Antonakos, Ben, Louise Bourgeois, Georges Braque, Alexander Calder, César, Giorgio de Chirico, Jean Cocteau, André Derain, Max Ernst, Ablerto Giacometti, Keith Haring, Jeff Koons, Fernand Leger, Roy Lichtenstein, Yoko Ono, Pablo Picasso και Man Ray, που παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στην έκθεση, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την προσωπική συλλογή της επιμελήτριας της έκθεσης Diane Venet και θέτουν εκ νέου το ζήτημα της σύνδεσης της αργυροχοΐας με την καλλιτεχνική δημιουργία. Δείτε πληροφορίες εδώ.

Τέλος για όσους αποφασίσετε να μείνετε μέσα το Σαββατόβραδο, κανονίστε βραδιά Eurovision 2012.

Καλέστε τους φίλους σας να δείτε τον τελικό της Eurovision και να αποφασίσετε που θα δώσετε το φετινό "12άρι". Η δική μας συμμετοχή με την Ελευθερία Ελευθερία έχει πολλές πιθανότητες να πάει πολύ καλά και γιατί όχι να πάρει και την πρώτη θέση.

Και από τη φετινή Eurovision, δε λείπουν οι πρωτότυπες εμφανίσεις όπως αυτή της Ρωσίας με τις Russian Grannies που έγινε χαμός στο twitter τη βραδιά του ημιτελικού. Όπως και να 'χει είναι μια χαρούμενη νότα στο κλίμα που επικρατεί ειδικά στη χώρα μας αυτή την περίοδο. Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους!