UPDATE #NOW

Κ.Π. Καβάφης: «Ζωγραφισμένα»


13 Σεπτεμβρίου 2013

Πολυπρόσωπη θεματική έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή.

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών οργανώνει την πολυπρόσωπη θεματική έκθεση Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ: «ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ» 40 Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί, η οποία θα εγκαινιαστεί από την Α. Ε., τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

Η έκθεση «Ζωγραφισμένα» αποκαλύπτει την οικουμενική διάσταση της ποίησης του Κ.Π. Καβάφη όπως αυτή αναδύεται μέσα από σημαντικά έργα και σχέδια των Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (1906-1994) και Γιάννη Τσαρούχη (1910-1989) μαζί με 38 εικαστικούς δημιουργούς, οι οποίοι επέλεξαν ποιήματα του Αλεξανδρινού για την απόδοση του οραματικού τους κόσμου.

Εκατό και πλέον έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, σχέδια, εγκαταστάσεις μαζί με χειρόγραφα του ποιητή και πολύτιμες εκδόσεις, που ανήκουν στις συλλογές των Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Γκίκα, Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, στους Διονύση Φωτόπουλο, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Ζαχαρία Πορταλάκη, Δημήτρη Σαββίδη, Πέτρο Βέργο, Θανάση Μιχαηλίδη και στις εκδόσεις Ίκαρος και Ερμής, μεταξύ των άλλων, πλουτίζουν την μοναδική αυτή έκθεση.

Με την ευκαιρία της έκθεσης κυκλοφορεί πολυσέλιδος κατάλογος με τίτλο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ: «ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ». 40 Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί, με κείμενα των Ελένη Αρβελέρ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, Δημήτρη Ν. Λαμπρέλλη, Θανάση Νιάρχου και Τάκη Μαυρωτά.

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2013 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00 Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-20:00 Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα

[gallery-241879]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.