UPDATE #NOW

Γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας με άριες, βαλς και βιεννέζικες πόλκες


5 Μαρτίου 2014

Ένα μήνυμα ελπίδας  από τον Σύλλογο Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών για τις επιτυχείς  μεταμοσχεύσεις  και την ανάγκη συμμετοχής όλων μας στα προγράμματα  δωρεάς οργάνων. 

Το μήνυμα ελπίδας θα σταλθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οπού θα πραγματοποιηθεί μια εορταστική συναυλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει  Άριες, Βαλς και Πόλκες, μεταξύ αυτών οι διασημότερες μελωδίες και χορευτικά έργα του ρομαντισμού της δυτικής συμφωνικής μουσικής, με επίκεντρο την Βιεννέζικη μουσική του Strauss, αλλά και μουσικές των Tchaikovsky, Puccini, Verdi, Bizet και Chopin. Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με λίγα λόγια που θα μας ταξιδέψει. Έκπληξη θα αποτελέσει η εμφάνιση πολυπληθούς ομάδας  «μικρών χορευτριών», ηλικίας από επτά (7)  ετών που θα διανθίσουν τα βαλς και θα λαμπρύνουν την εορταστική ατμόσφαιρα.

Στο τέλος της παράστασης η κα Νέλλη Παπαχελά, Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, υπεύθυνη για το καλλιτεχνικό και μορφωτικό Τομέα του Δήμου θα βραβεύσει την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Ιωάννα Λεβαντή, η όποια είναι η πρώτη ελληνίδα μεταμοσχευθείσα στην Ελλάδα.

Η συναυλία γίνεται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα δωρεάς οργάνων και στην σπουδαιότητα της για την συνέχιση της ζωής και για να δοθεί το μήνυμα δια του προσώπου της Πρόεδρου κας Λεβαντή, η οποία συμπληρώνει 25 χρόνια μεταμόσχευσης, ότι όταν υπάρχει ελπίδα και κοινωνική συμπαράσταση μπορεί να συντελεστούν ιατρικά θαύματα.

Η κα Ιωάννα Λεβαντή μετά την περιπέτεια της ίδρυσε τον Σύλλογο με τον όποιο στήριξε και στηρίζει οικονομικά το πρόγραμμα επαναμεταμόσχευσης το όποιο Ιδρύθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε Συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προσφέρει ιατρική περίθαλψη για όσους ξαναχρειαστούν να υποβληθούν σε επαναμεταμόσχευση, αλλά και στην κάλυψη της συνεχούς απαιτουμένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η κα Ιωάννα Λεβαντή έχει ως μότο την εξής φράση που διάβασε στην είσοδο του Νοσοκομείου "Her field" πριν 25 χρόνια όταν πήγε για να χειρουργηθεί από τον καθηγητή Μαγντό Γιακούμπ, τον οποίο λίγοι γνώριζαν τότε.

 "Μην κρατάτε τα όργανα για τους ουρανούς οι ουρανοί γνωρίζουν ότι τα χρειαζόμαστε εδώ" 

"Ο Γιακουμπ, όταν ξεκίνησε την καριέρα του τον είχαν " παραπετάξει" ως γιατρό σ΄ένα Σανατόριο λέει. Ουδείς πίστευε ότι θα εξελιχθεί σε αυτό τον "μαγικό" χειρουργό. Η επιστήμη χρειάζεται πίστη και ανθρωπιά. Ήμουν 25 χρονών και είχα 6 καρδιακές ανακοπές απανωτά, δεν υπήρχε κανένας τρόπος παρά το να δεχθώ καρδιά από άλλον άνθρωπο " μόσχευμα καρδιάς"

Όταν χειρουργήθηκα μου έδιναν ελάχιστες πιθανότητες μακροζωίας, είναι και ο λόγος που δεν έκανα παιδιά! Θεωρούσα ότι το αργότερο σε 5 χρόνια θα έχω φύγει από την ζωή.

Κι όμως μόλις πριν λίγες ημέρες γιόρτασα τα 25α γενέθλιά της "μεταμοσχευμένης καρδιάς μου".

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε η κατηγορία αυτής της μεταμόσχευσης, μόνον οι μεταμοσχευμένοι νεφρού υπήρχαν. Έκανα τεράστιο αγώνα για να μπορέσω να θεσμοθετήσω την κατηγορία την μεταμοσχευμένων Καρδιάς.

Ίδρυσα το σύλλογο και πήγαινα μόνη μου όσο μπορούσα για να μιλήσω σε αρμόδιους και να βοηθήσω τους επόμενους, είναι ένας αγώνας πολλών χρόνων για να φτάσουμε μέχρι εδώ."

Αυτά είναι μερικά από τα λεγόμενά της και έχει να μας πει πολλά την ημέρα εκείνη. Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας θα την βραβεύσει ο Υπουργός Υγείας. Γιατί είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ζωής. 

More Info: Εισιτήρια Προπωλούνται στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο 210-7282333, www.megaron.gr