UPDATE #NOW

4+1 απαραίτητα βιβλία για κηπουρική


17 Οκτωβρίου 2014

Μερικές φορές το διαδίκτυο δεν είναι αρκετό σχετικά με την εύρεση των απαραίτητων πληροφοριών και οδηγιών για το μικρό ή μεγάλο φυτικό σας παράδεισο. Σας παραθέτουμε λοιπόν μερικά από τα πρακτικότερα βιβλία που μπορείτε να προμηθευτείτε και να αποτελέσουν manual για την κηπουρική σας καριέρα.

Τα μυστικά του παππού για τον κήπο

Τα-Μυστικά-του-Παππού-για-τον-Κήπο-enlarge

Γιατί ο παππούς ράντιζε τα λαχανικά με τσάι και σκόρδο;

Γιατί έκλεβε από τη σκάφη της γιαγιάς το πράσινο σαπούνι;

Κόλπα και τεχνικές , που ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά για την καλλιέργεια των δένδρων, των λαχανικών, των αρωματικών φυτών και των λουλουδιών, με σεβασμό στη φύση και στον άνθρωπο. Μάθετε τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε πιο φυσικούς και αποτελεσματικούς τρόπους καλλιέργειας.

Βότανα και μυρωδικά

8215

Ένα ιδανικό βιβλίο από την παραγωγή στην κατανάλωση! Πρόκειται για έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη φύτευση, καλλιέργεια, συγκομιδή και αποθήκευση της σοδειάς και για τη χρήση της στην παρασκευή φαγητών και ποτών.

Ένας φωτογραφικός κατάλογος που περιέχει περισσότερα από 120 μαγειρικά βότανα, με πληροφορίες για τη γεύση, τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας και τον τρόπο χρήσης τους στη μαγειρική. Εμπνευσμένες προτάσεις φύτευσης σε ζαρντινιέρες και γλάστρες που περιλαμβάνουν μεσογειακά βότανα, βότανα καθημερινής χρήσης και βότανα για σαλάτες.

υ.γ. Περιέχει πάνω από 60 συνταγές για αρωματικά βούτυρα, λάδια και ξίδια, αρωματικούς πολτούς και μαρινάδες, σαλάτες και ντρέσινγκ.

Κήπος

κήπος

Αισθάνεστε ήδη κηπουρός, αλλα σας λείπει η τεχνική κατάρτιση; Θέλετε να φτιάξετε τον κήπο σας, αλλά δεν ξέρετε πώς; Όλες τις απαντήσεις για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την συντήρηση ενός κήπου θα τις βρείτε στις εικονογραφημένες σελίδες αυτού του πρακτικού οδηγού.

Ο συγγραφέας, μετά απο αρκετά χρόνια ενασχόλησης με την κηποτεχνία, καταγράφει με τον πιο πρακτικό τρόπο όλη τη διαδικασία δημιουργίας ενός κήπου απο το μηδέν, αλλα και τις εργασίες συντήρησής του κάθε μήνα.

Καλλιεργώ λαχανικά

kalliergo-lachanika-sto-perivoli-ke-stin-veranta

Αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός λαχανόκηπου, πάρτε πρώτα μια ανάσα, καθίστε στον καναπέ και διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ακριβώς τους στόχους σας. Στο 1ο μέρος του βιβλίου θα βρείτε πληροφορίες για όλα τα συστήματα καλλιέργειας λαχανικών, για τη βελτίωση τουχώματος, τα εργαλεία και πολλά άλλα. Το 2o μέρος είναι το πιο βασικό και περιλαμβάνει αλφαβητικό οδηγό καλλιέργειας λαχανικών και ετήσιο ημερολόγιο σποράς και φύτευσης λαχανικών ανά μήνα. Τέλος, στο 3ο μέρος θα μάθετε πώς να φτιάχνετε μόνοι σας βιολογικά φυτοφάρμακα, παγίδες και φυσικά εμπόδια για τα βλαβερά έντομα, καθώς και πώς να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα από τις προσβολές ασθενειών και εντόμων μέσα από αναλυτικό φωτογραφικό οδηγό.

Μανιτάρια από τα χέρια σας

μανιταρια

Η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και σε ένα μικρό μπαλκόνι είναι ειλικρινά μια πολύ εύκολη υπόθεση.Στο βιβλίο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε προκειμένου να μυηθείτε στα μυστικά της καλλιέργειας μανιταριών. Απευθύνεται τόσο στον ερασιτέχνη όσο και στον επαγγελματία, ενώ περιέχει εκπληκτικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε την παραγωγή σας κατευθείαν στο πιάτο σας!