UPDATE #NOW

Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή στη Θεσ/νικη


5 Νοεμβρίου 2014

To 55ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στη συμπρωτεύουσα και φέτος στα καθιερωμένα σημεία όπως πολλά χρόνια τώρα. Οι αίθουσες του ιστορικού Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας όπως και οι αίθουσες του Λιμανιού, έχουν ανοίξει τις πόρτες τους και η φετινή προσέλευση είναι μαζική και διαμορφώνει μια ατμόσφαιρα γιορτινή και ιδιαιτέρως ενθουσιώδη.

Για τους Θεσσαλινικείς, όπως και για τους φανατικούς επισκέπτες του Φεστιβάλ, το συγκεκριμένο 1οημερο αποτελεί ένα ετήσιο κινηματογραφικό προσκύνημα, μιας και οι προβολές έχουν τον πρώτο λόγο μα και οι κουβέντες, τα ποτά στα events και η απερίγραπτη ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνουν απόλυτα τα κομμάτια στο παζλ της απόλαυσης.

55 φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Φέτος η ελληνική παραγωγή κλείνει 100 χρόνια πλούσιας, πολυσυλλεκτικής και αδιάλειπτης κινηματογραφικής δημιουργίας και το Φεστιβάλ γιορτάζει το γεγονός με τον εξής τρόπο· η σκυτάλη δόθηκε στο κοινό που κλήθηκε να ψηφίσει μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ τις ταινίες που αγάπησε και θα ήθελε να παρακολουθήσει ξανά στη μεγάλη οθόνη. Έτσι από τις 200 υποψήφιες ταινίες, προβάλλονται 20 στο αφιέρωμα «1914 – 2014: 100 χρόνια ελληνικός κινηματογράφος». Στις επόμενες μέρες θα προβληθούν ποικίλες ταινίες όπως η Στέλλα, ο Κυνόδοντας, ο Θίασος, η Πολίτικη Κουζίνα, το Electra, το Xenia.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.