UPDATE #NOW

4+1 ταινίες για να τις δείτε με τις φίλες σας


3 Δεκεμβρίου 2014

SATC-the-movie-sex-and-the-city-1378578-1280-800.jpg

Όταν δεν έχετε κέφι για βόλτες και ποτά, μπορείτε να φανταστείτε κάτι καλύτερο από χουχούλιασμα και ταινία με τις φίλες; Τώρα που ο καιρός έχει κρυώσει, σίγουρα θα πάρετε κάποιες καλές ιδέες για ταινίες με κουβέρτα και τις καλές σας φίλες για παρέα.

1. Thelma & Louise 

Δύο γυναίκες εντελώς διαφορετικές, η μια δυναμική και ανεξάρτητη και η άλλη νοικοκυρά ήσυχη και συμβιβασμένη, ξεκινούν για ένα διήμερο που καταλήγει σε μια τεράστια περιπέτεια, στην περιπέτεια που άξιζε να ζήσουν στη ζωή τους. Δραματική ταινία στη βάση της, με χιουμοριστικά και "καουμπόικα" στοιχεία για το ανεπανάληπτο δέσιμο δυο γυναικών στη ζωή και στο θάνατο.

2.Το Πορφυρούν Χρώμα

Κοινωνική αμερικανική παραγωγή του 1985 που είναι βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο της Άλις Γουόκερ. Η ταινία πραγματεύεται τη δύσκολη ζωή των έγχρωμων γυναικών  στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με έντονα τα ζητήματα του ρατσισμού και των διακρίσεων. Η φιλία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ταινία καθώς γυναίκες που κανόνικα θα ήταν αντίπαλες, αγαπιούνται και ενώνονται για ένα καλύτερο μέλλον. Πρωταγωνιστεί η Whoopi Goldberg και θα δούμε μαζί της και την Oprah Winfrey.

3. Sex & the City

Κλασική επιλογή θα σκεφτεί κανείς και θα έχει δίκιο μα σε ποια δεν αρέσει να χαζεύει fabulous ρούχα και μοναδικά παπούτσια ενώ τέσσερις φίλες που η ζωή, οι άντρες και οι δουλειές αλλάζουν, η αγάπη της μιας για την άλλη παραμένει αναλλοίωτη; Γιατί να τη δείτε; Γιατι είναι ευχάριστη, ελαφριά και χαριτωμένη, χωρίς φοβερό προβληματισμό ή συγκίνηση. Just for fun!

 4. Οι κόρες της ντροπής 

Η ιστορία τεσσάρων νεαρών γυναικών που κλείνονται, παρά τη θέλησή τους, σε μοναστήρι της Αγίας Μαγδαληνής στην Ιρλανδία του '60 και υποχρεώνονται να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες υπό την αυστηρή επιτήρηση των Αδελφών του Ελέους. Τα κοινά τους δεσμά τις ενώνουν και αποφασίζουν να τα σπάσουν.

 5. Φιλενάδες

Η Άνι περνάει ίσως τη χειρότερη περίοδο της ζωής της όταν μαθαίναι πως η αγαπημένη της φίλης, Λίλιαν ετοιμάζεται να παντρευτεί. Τότε θα κάνει τα πάντα για να σταθεί σαν καλή φίλη και κουμπάρα. Μια κωμωδία με ωραίους ρυθμούς που "χτυπάει φλέβα" σε διάφορες στιγμές για τους πολλαπλούς ρόλους και τις παράλογες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής από τη γυναίκα.