UPDATE #NOW

3D Printing ή αλλιώς από το μέλλον στο τώρα


11 Δεκεμβρίου 2014

997831-316-14.jpg

Στις 15 Δεκεμβρίου δεν εγκαινιάζεται απλά μια έκθεση στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, ανοίγει μια συγκεκριμένη θύρα στην digital era. Αυτό που μόνο στη φαντασία μας μπορούσε να συμβεί, έχει ήδη γίνει. Η τρισδιάστατη εκτύπωση αλλάζει τη ζωή μας – και το κάνει σήμερα!

Στη Στέγη όλα εκτυπώνονται σε τρεις διαστάσεις: από μία καρέκλα έως μία καρδιά, ή ακόμα και μία μινιατούρα του εαυτού σας. Πώς θα είναι μία εποχή όπου ο καθένας θα μπορεί να εκτυπώσει τα πάντα; Ποιες οι δυνατότητες και ποια τα διλήμματα;Αυτό που μόνο στη φαντασία μας μπορούσε να συμβεί, έχει ήδη γίνει και παρουσιάζεται στο -1 της Στέγης.

3D PRINTING STG

Σήμερα μπορούμε να τυπώσουμε τα πάντα σε τρεις διαστάσεις: από χριστουγεννιάτικα στολίδια μέχρι σπίτια και από ρούχα μέχρι πρόσθετα ανθρώπινα μέλη!

Με 80 εκτυπωμένα αντικείμενα, ευφυή μηχανήματα, και συναρπαστικά βίντεο από 36 καλλιτέχνες, σχεδιαστές και επιστημονικές ομάδες από όλο τον κόσμο, αλλά και με εργαστήρια και ομιλίες εξερευνούμε τις τρεις διαστάσεις της τέχνης, της μόδας, του design, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής. Ό,τι δεν μπορούσε να υλοποιηθεί με τα συμβατικά μέσα, σήμερα εκτυπώνεται τρισδιάστατα αλλάζοντας συνήθειες, ανατρέποντας τις υπάρχουσες θεωρίες και μετακινώντας τις γνώριμες διαχωριστικές γραμμές.

Design_3D printing_AssaStudio_DD_lemon_squeezer_dye (2)

Κάνοντας focus σε ένα από τα επιμέρους πεδία που κατακτά το 3D Printing, συναντάμε τη μόδα. Πώς λοιπόν η τρισδιάστατη εκτύπωση εισβάλλει στα ύδατα του πατρόν και της κλωστής;

3D & μόδα

Τα φουτουριστικά καπέλα της Gabriela Ligenza και τα γεμάτα φαντασία κοσμήματα της Silvia Weidenbach, μας δείχνουν πως μπορούμε πια όχι μόνο να υφαίνουμε ή να ράβουμε αλλά και να τυπώνουμε αυτά που φοράμε. Με ποικιλία υλικών, με χρώμα ή χωρίς, οι σχεδιαστές ανά τον κόσμο στρέφονται όλο και συχνότερα στην τρισδιάστατη εκτύπωση για τις δημιουργίες τους. Σήμερα, στην ευρύτατη γκάμα εκτυπωμένου ρουχισμού συμπεριλαμβάνονται τα ελαστικοποιημένα ρούχα, οι διαφάνειες και τα εντυπωσιακά εύκαμπτα ρούχα που μιμούνται με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις των ανθρώπινων μυών και εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα.

burger sgt Workshops Όποιος πάλι θελήσει να δημιουργήσει το δικό του αντικείμενο, θα έχει πολλές ευκαιρίες να το κάνει σε μια σειρά από εργαστήρια που διοργανώνονται στο πλαίσιο της έκθεσης. Τύπωσε το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι σου: Σάββατο 20/12 & Κυριακή 21/12 στις 12:00-14:00 workshop για γονείς και παιδιά από 6-11 ετών με 3D printed χριστουγεννιάτικα δεντράκια  –εισιτήριο 7€/ μειωμένο 5€ για έκθεση και workshop. Τύπωσε το δικό σου ρομποτάκι: Από το Σάββατο 27/12 και κάθε Σάββατο στις 12:00-14:00 workshop για γονείς και παιδιά από 6-11 ετών με 3D printed ρομποτάκια –εισιτήριο 7€/ μειωμένο 5€ για έκθεση και workshop.

Επιμέλεια: Double Decker Σχεδιασμός: Αφροδίτη Παναγιωτάκου