Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του jenny.gr στην Google Σήμερα σε ηλικία 89 ετών, έφυγε ένα από τα βασικότερα στελέχη της ομάδας της βρετανικής εφημερίδας The Observer, η φωτογράφος Jane Hope Bown.
Από το 1949 που ξεκίνησε η συνεργασία της με την εφημερίδα, ήταν ένα από τα πιο συνεπή μέλη της ομάδας και έγινε σύντομα οργανικό κομμάτι του εντύπου, "τμήμα του DNA", όπως δήλωσε ο διευθυντής της Observer.


Δούλευε απαρέκλιτα με φιλμ των 35 mm και απεχθανόταν τη δημοσιότητα. Έζησε τη ζωή της διακριτικά, χωρίς να επιδιώξει ποτέ τα φώτα πάνω της. Φρόντιζε μάλιστα να τελειώνει πολύ γρήγορα τις φωτογραφίσεις της και να μην δημιουργεί σχέσεις οικειότητας με τους φωτογραφιζόμενους.

Στο portfolio της είχε συγκεντρώσει ιστορικά ασπρόμαυρα πορταίτα από του Orson Welles και του Mick Jagger μέχρι του Samuel Beckett , της Ελισάβετ και του Cocteau.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
- Υπάρχει μία φράση που καταστρέφει τη σχέση ανεπανόρθωτα - Άπαξ και την πεις, δεν μπορείς να την πάρεις πίσω
- Αυτά τα 4 ζώδια θα πουν σύντομα “αντίο” στην μοναξιά - Κάτι καινούριο τους χτυπά την πόρτα
- Όταν η Πάμελα Άντερσον δέχτηκε αγωγή 5 εκατ. δολαρίων επειδή αρνήθηκε να πρωταγωνιστήσει σε ερωτικό θρίλερ