UPDATE #NOW

Όταν το ντοκιμαντέρ συναντά τη μυθοπλασία στο ΟΤΕ HISTORY


22 Απριλίου 2016

Μια ονειρική συνάντηση του Έλληνα ποιητή με τον Πορτογάλο ομότεχνό του... τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη.

Το κανάλι ΟΤΕ HISTORY, την Παρασκευή στις 16:00 θα προβάλει το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ του Στέλιο Χραλαμπόπουλου, "Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη". Πρόκειται για το δημιουργικό πάντρεμα της πραγματικότητας με τη φαντασία, της ιστορικότητας με τη μυθοπλασία, σε μια ατμόσφαιρα φιλολογικού οργασμού στο κατάστρωμα ενός πλοίου προς την Αμερική.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης σκαρφίστηκε το εξής εύρημα: Στις 21 Οκτωβρίου του 1929, το υπερωκεάνιο Saturnia ξεκινά από την Τεργέστη το ταξίδι του προς την Αμερική, μαζεύοντας μετανάστες από τα λιμάνια της Μεσογείου. Ένας νεαρός Έλληνας που επιβιβάζεται στην Πάτρα θα γίνει μάρτυρας μιας απρόσμενης συνάντησης: μια νύχτα, σ’ αυτό το πλοίο που κουβαλά τα όνειρα του Νέου Κόσμου, θα λάβει χώρα η εξίσου ονειρική αλλά και πραγματική συνάντηση δυο μεγάλων ποιητών του αιώνα που πέρασε: του Φερνάντο Πεσσόα και του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Οι ζωές και το έργο των δύο μεγάλων ποιητών συνδέονται σαν κλωστές που καταλήγουν στο ίδιο κουβάρι και η πρωτότυπη μουσική του Νίκου Κυπουργού φροντίζει να περάσουμε 100' νοσταλγικά λεπτά που ισορροπούν ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην αλήθεια μιας και η συνάντησή τους δεν συνέβει ποτέ.

To ΟΤΕ HISTORY είναι το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, το OTE HISTORY καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών: ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη και σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα.