UPDATE #NOW

Όλα τα must go concerts της φετινής συναυλιακής ανάτασης


4 Μαΐου 2016

The-Last-Shadow-Puppets.jpg

Το 2016 φέρνει μια αλλαγή στο μουσικό σκηνικό των τελευταίων χρόνων. Οι ισχνές αγελάδες μοιάζουν να υποχώρησαν, χωρίς να σημαίνει πως καλωσορίσαμε τις παχιές, μα όπως και να το δει κανείς, κάτι αλλάζει στο σκηνικό των live αυτής της χρονιάς. Εκτός από τους αμετανόητους πυλώνες των μουσικών μας καλοκαιριών, τους γερόλυκους Scorpions, που θα εμφανιστούν στις 20 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού, έχουμε να αναμένουμε ηχηρά ονόματα στo πλαίσιo του Release, του Rockwave, του Ejekt και όχι μόνο. Οι εγχώριοι concert lovers εύχονται φέτος να μη ζήσουν τη ματαίωση καλούμενοι να αντιμετωπίσουν προβληματικές διοργανώσεις, ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και βρώμικο ήχο, μιας και αναμένουν διψασμένοι για μερικά απολαυστικά καλοκαιρινά lives.

Beirut: 1 Ιουνίου στο Release Festival

Ξεκίνησε από το Santa Fe του Νέου Μεξικού και πλέον τον πλαισιώνει μια πιστή μπάντα. Ο λόγος για τον Beirut, κατά κόσμον Zach Gordon, που έγινε γνωστός το 2006 με το πρώτο από τα μόλις τέσσερα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει, με τίτλο «Gulag Orchestra». Ο ήχος τους, γιορτινός, ανάλαφρος, σαν να ανοίγεις επιτέλους το παράθυρο στην Άνοιξη, με καλές κιθάρες, πνευστά και το γιουκαλίλι που τόσο αγάπησε και έφερε και πάλι στο προσκήνιο.

The Last Shadow Puppets: 5 Ιουνίου στο Rockwave Festival

Ένα από τα πιο φρέσκα ακούσματα της indie rock αγγλικής σκηνής, με το δεύτερο άλμπουμ τους που μόλις κυκλοφόρησε και τιτλοφορείται «Everything You've Come to Expect». Η φιλία του Alex Turner (Arctic Monkeys) με τον Miles Kane γέννησε τους The Last Shadow Puppets και από τότε με αργά μα σταθερά δισκογραφικά βήματα, δημιούργησαν έναν ήχο με στοιχεία από Walker, Bowie και σκονισμένο Hayes. Στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την κυκλοφορία του νέου δίσκου θα κάνουν μια στάση στο TerraVibe για το Rockwave Festival.

The-Last-Shadow-Puppets

Suede: 5 Ιουνίου στο Rockwave Festival

Ένα ακόμη group με χαρακτηριστικό britpop ήχο, που έρχεται με φρέσκο δίσκο και νέα δυναμική, είναι οι Suede. Αν δεν τους είδατε στην τελευταία τους επίσκεψη στην Αθήνα πριν από πέντε χρόνια, τώρα θα έχετε την ευκαιρία στο πλαίσιο του Rockwave. Μετά το μάλλον χλιαρό «Bloodsports», φέτος κάνουν comeback με το άλμπουμ «Night Thoughts», που ομολογουμένως είναι ένα μεγάλο στοίχημα, με την μπάντα ναι μεν να βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα, μα να πρέπει δε να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Extra info: Το κομμάτι «No Tomorrow» είναι γραμμένο για τη μάχη του πατέρα του Anderson με την κατάθλιψη και ξεχωρίζει στο δίσκο.

PJ Harvey: 7 Ιουνίου στο Release Festival

Η ιέρεια PJ επιστρέφει για τρίτη φορά μαζί με τη σκοτεινή νομαδική καρδιά της. Μπορεί η Polly Jean να χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως ένα ήσυχο άτομο που δεν βγαίνει πολύ και δεν μιλά στους ανθρώπους, μα η στάση της στην τέχνη την έχει βάλει με δόξα και τιμή στην αίθουσα του θρόνου της British alternative rock punk σκηνής. Μυστικιστική, σπαρακτική, άλλοτε λαβωμένη κι άλλοτε αναγεννημένη, η φωνή της Harvey σε παίρνει και σε φιλοξενεί σε μια μεγαλειώδη μουσική κρύπτη. Μόλις κυκλοφόρησε το ένατο άλμπουμ της, με τίτλο «The Hope Six Demolition Project» και η ευκαιρία να το ακούσει κανείς live δεν χάνεται. Is This Desire?

pj harvey 2

Patti Smith: 25 Ιουνίου στο Piraeus Academy

Πρόκειται για το πιο spiritual icon της rock n’ roll που σημάδεψε μια εποχή με τις εκστατικές της ερμηνείες και με τη θετική της ματιά στη ζωή. Το 1975 κάνει το ντεμπούτο της με το δίσκο Horses με αναφορές στη γαλλική ποίηση του 19ου αι. Αυτό το ισχνό αγοροκόριτσο με τα σακάκια και τα χαϊμαλιά γκαζώνει και γίνεται σύμβολο. Τώρα επιστρέφει στην Αθήνα για να ερμηνεύσει με το συγκρότημα της επί σκηνής ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια.

Editors: 8 Ιουλίου στο Ejekt Festival

Το ελληνικό κοινό τούς αγαπάει και τους έχει καλομάθει. Τα φαντασμαγορικά live τους βέβαια δεν είναι τυχαία, καθώς οι σπουδές στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας του Stanford φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένες. Ο αεικίνητος Tom Smith και ο ήχος τους που θυμίζει λίγο από Joy Division και Depeche Mode τούς εξασφαλίζει μια καλή θέση στις καρδιές του αθηναϊκού κοινού και η συναυλία προμηνύεται ιδιαιτέρως up tempo.

Lana Del Rey: 19 Ιουλίου στο Rockwave Festival

Ο θείος της ήταν εκείνος που της δίδαξε κιθάρα κι όταν η έφηβη Lana διαπίστωσε πως με έξι χορδές μπορούσε να γράψει εκατομμύρια τραγούδια, ανοίχτηκε μπροστά της ο μοιραίος της δρόμος. Η 31χρονη retro melancholia singer έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και την περιμένει ένα πολυάριθμο κοινό για να τραγουδήσει μαζί της το «Blue Jeans», το «Born To Die», το «Summertime Sadness» ή το λατρεμένο από τους fans της και σχετικά πρόσφατο «High by the beach». Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη γυναίκα μουσικός που ακούγεται περισσότερο από τους χρήστες του Spotify στην Αμερική και η τέταρτη σε όλο τον κόσμο.

Lana del Rey 1

Allah-Las: 19 Ιουλίου στο Rockwave Festival

Με «ηλιόλουστο» ήχο, τα παιδιά από την Καλιφόρνια έρχονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, έχοντας ήδη κατακτήσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια σημαντικό έδαφος. Οι Allah-Las από συνάδελφοι σε δισκοπωλείο του Los Angeles έγιναν φίλοι, τζάμαραν μαζί και όταν ήρθε στο δρόμο τους και ο τραγουδιστής Miles Michaud ξεκίνησαν να δημιουργούν τις garage pop μουσικές τους. Στο ενεργητικό τους μετράνε δύο δίσκους και οδεύουν προς τον τρίτο στο άμεσο μέλλον.

Κατεβάστε το HOPE στο iPad και το iPhone σας εντελώς δωρεάν Πατήστε, σύρετε, κάντε περιστροφή και απολαύστε βίντεο, εικόνες, φωτογραφίες, μουσική, γραφικά και animations ενώ θα διαβάζετε το αγαπημένο σας θέμα και μοιραστείτε το με τα πιο δημοφιλή social media. Download link: https://itunes.apple.com/gr/app/hope-magazine/id720068321 Facebook: https://www.facebook.com/HOPEthemagazine Instagram: https://www.instagram.com/hopethemagazine/ Κατεβάστε το HOPE στο iPad και το iPhone εντελώς δωρεάν APP_HOPE