UPDATE #NOW

Το ΟΤΕ History στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου


12 Μαΐου 2016

Alexander_The_Great_II_20104-1.jpg

Τα κατορθώματα του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη έρχονται αυτόν τον μήνα μέσα από το OTE History, με μια σειρά από ντοκιμαντέρ που θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21:00. To μεγάλο αυτό αφιέρωμα, με τίτλο "Μ. Αλέξανδρος - Δρόμοι της Δόξας" απαρτίζεται από διαφορετικά επεισόδια, με κάθε ένα από αυτά να παρουσιάζει και μια άλλη πλευρά της ιστορίας του σπουδαίου Έλληνα στρατηγού.

Έχοντας λοιπόν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιστορία μέσα από τη διαφορετική οπτική παραγωγών όπως οι Τζέρεμι Τζεφς, Ρόμπερτ Μάρσαλ και Τεντ Πουλ & Μαρκ Κάνον, δεν πρόκειται να χάσουμε τα 3 επόμενα αφιερώματα, τα οποία πρόκειται να προβληθούν ως εξής:

  • 15/05/2016 Μέγας Αλέξανδρος: Η μεγάλη μάχη

Ο Μάικλ Γουντ ακολουθεί τα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Συρία ως το Ιράκ, με σκοπό να ρίξει φως στα γεγονότα που σημάδεψαν την καθοριστική μάχη του σπουδαίου Μακεδόνα στρατηλάτη εναντίον του πανίσχυρου περσικού στρατού, το 331 π.Χ.

Untitled attachment 00083

  • 22/05/2016 Μεγάλοι κατακτητές: Μέγας Αλέξανδρος

Ο Μακεδόνας στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες στην Ιστορία. Το ντοκιμαντέρ σκιαγραφεί το πορτρέτο αυτού του μεγάλου κατακτητή, μέσα από τις εντυπωσιακές επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες του.

  • 29/05/2016 Ελλάδα - Χτίζοντας μια Αυτοκρατορία: Η εποχή του Μ. Αλεξάνδρου

Το 438 π.Χ. ολοκληρώθηκε το ύψιστο δημιούργημα της αρχαιότητας, ο Παρθενώνας. Ωστόσο, παρά τα σπουδαία επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, η μετάδοση του ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα του κόσμου οφείλεται στη δράση του Μ. Αλεξάνδρου.

Μη χάσετε το αφιέρωμα στον Μ. Αλέξανδρο κάθε Κυριακή στις 21:00 στο κανάλι OTE History.