UPDATE #NOW

Το ΟΤΕ HISTORY «στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»


13 Ιουνίου 2016

Τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», σε συμπαραγωγή OTE TV, που αποτελεί ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε 23 πόλεις της νοτιοανατολικής Μεσογείου, θα φιλοξενήσει από την Τετάρτη 29 Ιουνίου το κανάλι OTE HISTORY, σε Α’ τηλεοπτική προβολή. Η σειρά αποτελείται από 6 επεισόδια.

Αρχαιολογικος χώρος Σαλαμίνα Κύπρος

Σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη (Η Χορωδία του Χαρίτωνα, Φωνή), το ντοκιμαντέρ καταγράφει τους σταθμούς και την επιρροή που άσκησε ο Απόστολος Παύλος στη διάδοση του μηνύματος του χριστιανισμού και τη διαμόρφωση της σύγχρονης σκέψης, μέσα από ένα ταξίδι σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Κύπρο, Λίβανο, Μ. Βρετανία και Συρία. Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ επισκέπτεται αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, προσκυνήματα, μουσεία και ναούς, ενώ παρουσιάζει τοποθεσίες άγνωστες στο ευρύ κοινό, όπως η φυλακή του Αποστόλου Παύλου στην Έφεσο, η Κοιλάδα των 1000 και 1 εκκλησιών, το σκαφτό μοναστήρι του Αποστόλου Παύλου, η Εκκλησία της Παναγίας της Πισιδιώτισσας και η κολώνα του Μαρτυρίου του Αποστόλου των Εθνών στην Ρώμη. Το σενάριο έγραψε η Αναστασία Μάνου, ενώ την ιστορική και θεολογική επιμέλεια ανέλαβε ομάδα θεολόγων ιστορικών της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Αφηγητής, είναι ο Στέλιος Μάινας.

Κόρυκος, περιοχή Κιλικίας

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» θα προβάλλεται από την Τετάρτη 29 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη βράδυ στις 21.00 στο ΟΤΕ HISTORY, το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, αποκλειστικά στον OTE TV.

Σπήλαιο, έρημος Ιουδαίας – Αραβίας

Το ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» είναι μία παραγωγή της White Fox.