UPDATE #NOW

Οι μεγαλύτερες μικρές απολαύσεις της ζωής μας


27 Σεπτεμβρίου 2016

big.jpg

Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια και οι μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι συνήθως αυτές που είναι μίνι. Ξέρετε...εκείνες που έχουν τρυπώσει στην καθημερινότητά μας και δεν καταλαβαίνουμε και πολύ την επίδραση που έχουν πάνω μας, εκτός και αν κάποιος έρθει και μας ρωτήσει "εσένα ποιες είναι οι αγαπημένες σου απολαύσεις;". Έτσι και εμάς πυροδοτήθηκαν οι σκέψεις μας και πάνω σε μία συζήτηση - από αυτές τις ευχάριστες που γίνονται στα lunch breaks - η κάθε μία γυναίκα του Jenny.gr έκανε τη δική της κατάθεση-εξομολόγηση. Εσείς άραγε με ποια από όλες εμάς ταυτίζεστε;

Η Μαρία Μεϊντάνη απολαμβάνει να γίνεται φυσική

"Μπορεί να ακουστεί παράξενο, η δική μου μικρή απόλαυση όμως είναι το… ντεμακιγιάζ. Ναι ναι, αυτό που όταν γυρνάμε από μια έξοδο ή μια κουραστική μέρα στη δουλειά και είμαστε σε mood ύπνου, μπορεί να μοιάζει μαρτύριο, εμένα μου προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση και με αποφορτίζει απ' όλη την ένταση που έχω πάνω μου. Κρέμες, λοσιόν, λαδάκια και όλα αυτά που στους άντρες φαντάζουν εξωγήινα, είναι η δική μου μικρή «κάθαρση». Στο τέλος της ημέρας, τα 10-15 λεπτά, που αφιερώνω στον εαυτό μου, με χαλαρώνουν όσο τίποτε άλλο".

Η Ιωάννα Μιχελάκου ξυπνάει ευτυχισμένη κάθε μέρα (ακόμη κι αν δεν της φαίνεται)

Ρόξι (η χοντρούλα πανέμορφη γάτα μας που κάποτε αποφάσισε ότι θέλει να μένει μαζί μας και απλώς μπήκε σπίτι μας κι έκατσε) να χουρχουρίζει ελαφρά δίπλα στο αυτί μου για να με ξυπνήσει, η Ντίζι (η μικρούλα σκανδιαλιάρα γατούλα που βρήκαμε μωρό να κρύβεται στη μηχανή ενός αυτοκινήτου), που κάθεται πάνω μου και με κοιτάει βαθιά στα μάτια προσπαθώντας με τηλεπάθεια να καταφέρει να ανοίξω τα δικά μου, ο Γάτουλας που πηδάει ατσούμπαλα πάνω στο κρεββάτι και αρχίζει να με δαγκώνει στους αγκώνες και να με πατάει στα μαλλιά, για να σηκωθώ επιτέλους. Ο Τάιγκερ, ο αγαθός γίγαντας τιγράκος μας στην άκρη του κρεβατιού, που βγάζει φωνούλες χαράς που επιτέλους σηκώθηκα. Και το αγόρι μου, που με περιμένει κάθε πρωί να καθίσω στον καναπέ δίπλα του, να ανοίξω την οθόνη του κομπιούτερ μου και να πιω μια γουλιά από τον ζεστό, φρέσκο καφέ μου, για να ξεκινήσουμε μαζί μία ακόμη ημέρα της ζωής μας".

H Νίκη Χάγια θέλει τον Dr. Thorne της κάθε Τρίτη βράδυ

"Όλοι όσοι νομίζουν πως με ξέρουν θα πόνταραν τα χρήματά τους, στο ότι η μεγαλύτερη μικρή απόλαυση της ζωής μου είναι ένα κουτί σοκολατάκια. Θα έπεφταν όμως έξω. Τώρα που το σκέφτομαι όμως, όχι και πολύ....Γιατί ένα κουτί με μικρές σοκολατένιες μπουκίτσες θέλω να τρώω κάθε Τρίτη βράδυ, που βλέπω το Dr. Thorne στο OTE CINEMA 4HD. Να είναι ο απαγορευμένος έρωτας; Ο προδομένος αντίζηλος; Τα παλάτια; Τα βικτωριανά φορέματα; Οι διάλογοι του τύπου: "Τίποτα άλλο δεν μένει για να σωθεί η κατάσταση" "Εκτός από το να παντρευτώ τα λεφτά"; Ό,τι και να είναι το ζητούμενο είναι πως κάθε τρίτη μέρα της εβδομάδας στις 11 το βράδυ δίνω ραντεβού με τη νέα μίνι σειρά από τον Τζούλιαν Φέλοους (ναι ναι του Downton Abbey). Αυτή είναι η δική μου μεγαλύτερη μικρή απόλαυση για τη σεζόν. Μαζί πάντα με θερμίδες".

Η Κατερίνα Νάργκις Ατζάς είναι το κορίτσι που θέλει θάλασσα

"Η αγαπημένη μου μικρή απόλαυση είναι να περπατάω στην παραλία την ώρα που σουρουπώνει! Λατρεύω να περπατάω στην άμμο, να κοιτώ και να μυρίζω την θάλασσα και στο βάθος να βλέπω τον ήλιο να δύει. Ο ουρανός αποκτά μια ροζ απόχρωση με λίγες δόσεις γαλάζιου και μωβ και εσύ είσαι εκεί για να θαυμάσεις ένα έργο τέχνης. Αυτή η στιγμή μου δημιουργεί την απόλυτη χαλάρωση και με κάνει να ξεχνώ όλα τα άγχη της ημέρας".

Η Φένη Μπένου δεν θα άλλαζε με τίποτα το διαλογισμό

"Είναι τόσο μικρή κι όμως τόσο μεγάλη για εμένα και την καθημερινότητά μου αυτή η στιγμή. Για την ακρίβεια δεν είναι μία αλλά λίγο περισσότερες αφού η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ κάνω αυτό που κάποιοι λένε διαλογισμό, άλλοι βουτιά στο mind palace τους κ.λπ. Στην πραγματικότητα περνώ χρόνο με τον εαυτό μου, τον βγάζω νοητά από το χωροχρόνο στον οποίο βρίσκεται, φέρνω στο νου μου όλη μου τη μέρα και είναι σα να λέμε ότι κάνω τον απολογισμό της –για αρχή. Στη συνέχεια, πάντα το μυαλό ακολουθεί και άλλα μονοπάτια, και δεν έχω τίποτα καλύτερο από αυτό. Και όταν νιώσω ότι «καθάρισε το κεφάλι μου», περνάω και ένα ωραίο gel καθαρισμού από το πρόσωπό μου, ακολουθεί η ενυδάτωσή του και είμαι έτοιμη για έναν γλυκό ύπνο. Αυτή η μικρή μου απόλαυση μου υπενθυμίζει να απολαμβάνω τη ζωή".

Η Τζουλιάνα Καρνέζη χαίρεται με την καρδιά της όταν πηγαίνει βόλτα τον Tabriz

"Η βόλτα με το σκύλο μου είναι απόλαυση και για τους δυο μας. Όταν γυρνάω σπίτι βρίσκεται ήδη στην πόρτα, περιμένοντας να ακούσει τη μαγική λέξη βόλτα ή να με δει να πιάνω το λουρί. Η αλλαγή στη φάτσα του σκύλου μου όταν καταλαβαίνει ότι θα βγούμε έξω, με γεμίζει απέραντη χαρά. Έχω μόλις πιάσει το λουρί του και έχει ήδη ξεσπάσει σε έκρηξη χαράς με αλλεπάλληλα χοροπηδητά και ακατάσχετα κουνήματα ουράς. Αλλά και εγώ ακριβώς την ίδια ανυπομονησία νιώθω, περιμένω τις βραδινές ώρες για να βγω μαζί του και να ξεκινήσουμε το περπάτημα μας. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε και άλλους ιδιοκτήτες με τα σκυλιά τους για να κάνουν τσαχπινιές και να παίξουν. Ανηφορίζοντας θα φτάσουμε στο πάρκο της γειτονιάς, όπου εκεί θα τρέξουμε, θα παίξουμε και θα ξεγνοιάσουμε για λίγο. Η βόλτα με το σκύλο μου με κάνει να νιώθω και πάλι παιδί, δεν την αλλάζω με τίποτα".