UPDATE #NOW

Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με…«Γεύσεις του τόπου μας»


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

21 Οκτωβρίου 2016

Και φέτος οι εκδηλώσεις «Γεύσεις του τόπου μας», άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τις επισκέφθηκαν για να στηρίξουν τα προϊόντα από τον τόπο μας!  Η ΙΚΕΑ, ως χορηγός της διοργάνωσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ανέδειξε τους παραγωγούς της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλονίκης, δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να βιώσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και να γευτεί θεσπέσια τοπικά εδέσματα.

Στο parking των καταστημάτων ΙΚΕΑ Θεσσαλία στις 17/09ΙΚΕΑ Ιωάννινα στις 24/09 και ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη την 1/10, σε ειδικά διαμορφωμένους, όμορφους χώρους, τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν τα αγνά τους προϊόντα, τα οποία αποτελούνταν, μεταξύ άλλων, από γλυκά του κουταλιού, πίτες αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος ήταν εκεί, με την ποδιά του, για να καλωσορίσει με χαρά όλο τον κόσμο αλλά και για να μαγειρέψει απίστευτα γευστικές συνταγές με τοπικά παραδοσιακά υλικά. Στην εκδήλωση των Ιωαννίνων, δώσαμε και εμείς το παρών, και εκτός από νέες γεύσεις γνωρίσαμε από κοντά και τον Χρήστο Φερεντίνο και τον Γιώργο Λιανό, που μαζί με τις ομάδες τους αναμετρήθηκαν στη «Μάχη των Μασάει» για το ποιος θα δημιουργήσει τις πιο άξιες, για έπαινο, συνταγές!

gefseis-tou-topou-mas-9

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη «Μάχη των Μασάει», αφού και στη Λάρισα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά, όπως και στα Ιωάννινα,  ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει μαγειρικές μάχες μεταξύ αγαπητών  προσωπικοτήτων με συντονιστή πάντα το Δημήτρη Σκαρμούτσο. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης έφεραν τα “πάνω κάτω” στις κουζίνες στη Λάρισα και ο Γιώργος Καπουτζίδης  με τη Σμαράγδα Καρύδη αναγκάστηκαν να χωριστούν, για πρώτη φορά, σε διαφορετικά στρατόπεδα, στη Θεσσαλονίκη και να αποδείξουν στον κόσμο ότι οι μαγειρικές τους ικανότητες είναι αντίστοιχα καλές με αυτές της υποκριτικής. Στο τέλος της  κάθε αναμέτρησης, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με την βοήθεια του κοινού αναδείκνυαν τον καλύτερο σεφ. Όσοι έλαβαν μέρος στις μάχες, διεκδίκησαν προϊόντα κουζίνας ΙΚΕΑ ενώ όσοι ήταν στην εκδήλωση, μπήκαν στην κλήρωση και τρεις τυχεροί, ένας σε κάθε πόλη, κέρδισαν από μια δωροεπιταγή ΙΚΕΑ συνολικής αξίας 2.000€.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι, ότι στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η ΙΚΕΑ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και διέθεσε το ισόποσο του 5% των εσόδων των καταστημάτων ΙΚΕΑ Θεσσαλία, ΙΚΕΑ Ιωάννινα και ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, από την αντίστοιχη ημέρα διεξαγωγής της κάθε εκδήλωσης, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των ευρύτερων παραπάνω περιοχών με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία και τον επόμενο χρόνο, να ξαναζήσουμε αυτήν την ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στα καταστήματα IKEA.

[gallery-705798]