UPDATE #NOW

Το Chefi είναι το εστιατόριο που θα πάτε και θα ξαναπάτε


MMEINTANI

24 Νοεμβρίου 2016

cover77485.jpg

Ίσως γι’ αυτό να έχουμε αγαπήσει το Chefi, το εστιατόριο στο Χαλάνδρι που ξεφεύγει από το παραπάνω κλισέ και μάλλον ήρθε στην καθημερινότητά μας για να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις εξόδους μας. Χαλαρό περιβάλλον με όμορφες πινελιές (λατρέψαμε το μότο World’s Top Food) και προσωπικό που απέχει πολύ από το «δήθεν» που συναντάμε σε άλλα μαγαζιά – το αποδίδουμε στην καλή τους διάθεση αλλά και στα T-Shirts με παπιγιόν που τονίζουν τα χαλαρά vibes του χώρου.

Με το μενού να περιορίζεται σε μία μόνο σελίδα (challenging, δεν μπορείτε να πείτε) και με την υπογραφή του Αλέξανδρου Κοσσυβάκη, ο οποίος έχει επιμεληθεί με τα πιάτα με φαντασία και μεράκι, πρόκειται για μια εμπειρία που μιλά στις αισθήσεις χωρίς όμως να μας προσγειώνει απότομα με το που έρθει ο λογαριασμός – σημαντικό για τις μέρες μας.

Κυρίως μεσογειακές, οι σπεσιαλιτέ του Chefi μας κέρδισαν, προφανώς με την πρώτη ματιά, χάρη στην άψογη παρουσίαση των πιάτων όσο και, σε δεύτερη ανάγνωση, με το γευστικό τους επίπεδο που έκανε τους ουρανίσκους μας να πουν «εδώ είμαστε».

Ποιος βρίσκεται όμως πίσω από αυτό το σούπερ επιτυχημένο εγχείρημα; Η Ch-efi είναι η ιδιοκτήτρια που, μετά από σπουδές στο Deree, στη Βοστόνη και μεταπτυχιακό στο Σαν Φρανσίσκο αλλά και 20 χρόνια εργασίας στα οικονομικά σε πολυεθνικές, αποφάσισε να ακολουθήσει το πραγματικό πάθος της. Έτσι η Έφη κατάφερε να δημιουργήσει έναν χώρο που, τελικά, είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό εστιατόριο.

Handmade έπιπλα, λεπτομέρειες που μάλλον φτιάχτηκαν για όλες εμάς που προσέχουμε την εμφάνισή μας (έχετε ξαναδεί αφρολέξ κάτω από τα τραπέζια για να μη σκίζεται το καλσόν;) αλλά και πινελιές πολυτέλειας όπως το Molton Brown σαπούνι, όλα αυτά το κάνουν έναν χώρο στον οποίο θέλουμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά – για τον ευφάνταστο κωδικό του wifi “welovechocolate” σας είπαμε;

Μην χάνετε χρόνο λοιπόν, τώρα ξέρετε πού πρέπει να είναι η επόμενη έξοδός σας για φαγητό. Και αν μας δείτε πουθενά εκεί δίπλα σας να τρώμε, πείτε ένα γεια!

Chefi: Περικλέους 31, Χαλάνδρι. Τρίτη - Σάββατο: από τις 19:00.

Πληροφορίες στο www.chefi.gr, στο [email protected] και στο τηλ. 210 6815 774.

[gallery-715811]