UPDATE #NOW

Μία Ρόζα διαφορετική από αυτή που ξέρετε


20 Δεκεμβρίου 2016

rozasmyrmis-ote-tv-3.jpg

Η ταινία "Η Ρόζα της Σμύρνης" μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα μέσα από μία δραματική οικογενειακή ιστορία, που έχει άρωμα ανατολής και σύγχρονης Ελλάδας. Η νέα αυτή συμπαραγωγή της COSMOTE TV σίγουρα θα σας παρασύρει, ξεκινώντας από αυτή την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, όπου και θα αρχίσει η πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood Entertainment, ενώ η πρώτη της τηλεοπτική προβολή θα γίνει στα κανάλια COSMOTE CINEMA.

Ας πούμε όμως δυο λόγια παραπάνω για την ταινία.  Η νέα αυτή σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Κορδέλλα, «Η Ρόζα της Σμύρνης», ακολουθεί την ιστορία της αινιγματικής Σμυρνιάς αρχόντισσας Ρόζας, η οποία ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που έρχεται από την Σμύρνη του 1922. Η Ρόζα κρατά το μυστικό αυτό επτασφράγιστο ακόμη και από την εγγονή της, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο.  Όμως τα μυστικά για πόσο καιρό μπορούν να μείνουν κρυμμένα; Το συλλεκτικό πάθος ενός αρχιτέκτονα, που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα ματωμένο νυφικό, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που οι πρωταγωνιστές της ζουν ακόμα.

Το υπέροχο σενάριο της ταινίας, που υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ενώ στο τιμόνι της ταξιδιάρικης αυτής ταινίας βρίσκονται η Λήδα Πρωτοψάλτη (στον ρόλο της Ρόζας), ο Τάσος Νούσιας, η Ευγενία Δημητροπούλου, και μαζί τους η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Πέτρος Λαγούτης και ο Γιλμάζ Γκρουντά.
Είσαστε έτοιμες για να γίνεται μάρτυρες μιας ιστορίας από τα παλιά;