UPDATE #NOW

O Gael Garcia Bernal είναι ο Mozart της καρδιάς μας


25 Δεκεμβρίου 2016

20161005-zaf-rx3-2377.jpg

Ο Gael García Bernal γεννήθηκε το 1978 στην Guadalajara του Mexico. Οι γονείς του ήταν ηθοποιοί και έτσι ακολούθησε και εκείνος τα βήματα τους. Ενώ στην αρχή ξεκίνησε να παίζει σε μεξικάνικες σαπουνόπερες, αποφάσισε σε ηλικία 19 ετών να μετακομίσει στο Λονδίνο και να σπουδάσει υποκριτική. Αυτή του η επιλογή μόνο σε καλό του βγήκε, αφού άρχισε να συμμετέχει σε επιτυχημένες ταινίες, μεξικάνικες στην αρχή και σιγά σιγά έγινε γνωστός στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Όταν ήταν μόλις 22 ετών κατάφερε να βρεθεί στις Κάννες με το «Χαμένες Αγάπες» όπου απέσπασε και το βραβείο καλύτερης ταινίας και η οποία ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας.

Η δική μου αγαπημένη ταινία του είναι το “The Motorcycle Diaries” (Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας), στην οποία ερμήνευσε το νεαρό Ερνέστο Τσε Γκεβάρα σε μια περιπλάνηση στη Νότια Αμερική. Φυσικά ο Gael García Bernal έχει πρωταγωνιστήσει και σε αγγλόφωνες παραγωγές όπως το The King, το The Science of Sleep, το πολύ επιτυχημένο Babel και πολλές άλλες.

Είναι γεγονός ότι αν δεις έστω και μια ταινία του Gael García Bernal, θέλεις να τον ξαναδείς. Πλέον όμως νιώθω τυχερή γιατί ο Cosmote Cinema 4HD μου δίνει, ή μάλλον μας δίνει την ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε στη σειρά “Mozart in the Jungle”, όπου και πρωταγωνιστεί. Σε αυτή του τη δουλειά τον βλέπουμε σε ένα διαφορετικό ρόλο από αυτόν στον οποίο τον έχουν συνηθίσει, αφού υποδύεται έναν εκκεντρικό μαέστρο στη Νέα Υόρκη. Με αυτό τον τρόπο μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο ταλαντούχος είναι, ανεβάζοντας τον πήχη αρκετά ψηλά. Μάλιστα η σειρά βραβεύτηκε με δυο Χρυσές Σφαίρες, αυτό της καλύτερης κωμικής σειράς και του ‘Α ανδρικού ρόλου για τον Gael García Bernal.

Κάθε Σάββατο στον OTE CINEMA 4HD στις 22:00 έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον πολυτάλαντο Gael Garcia Bernal στην απολαυστική σειρά “Mozart in the Jungle” Season 3. Όσοι βλέπατε τη σειρά γνωρίζετε ότι είναι καθηλωτική, όσοι τη δείτε για πρώτη φορά θα το καταλάβετε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.