UPDATE #NOW

Αυτά είναι τα ωραιότερα μουσεία του κόσμου


26 Δεκεμβρίου 2016

victoria-and-albert-museum-london.jpg

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης  στη Νέα Υόρκη.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο και βρίσκεται στο Μανχάταν. Οι συλλογές του έχουν εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικήςσύγχρονης τέχνης καθώς και φωτογραφίες ενδυμάτων, όπλων και μουσικών οργάνων.

 Μουσείο Ερμιτάζ και Χειμερινό Παλάτι - Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Το συγκεκριμένο μουσείο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης και φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων.Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Πάμπλο Πικάσσο, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη.

 Musée d'Orsay – Παρίσι, Γαλλία

Το Musee d'Orsay φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή των ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών αριστουργημάτων στον κόσμο.Το κτίριο του μουσείου είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης, αφού πρόκειται για τον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό Gare d'Orsay.

Μουσείο του Πράδο – Μαδρίτη, Ισπανία

Κατέχει μια από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου. Εκεί θα βρείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά έργα του Francisco Goya και του Ιερώνυμου Μπος.

Victoria & Albert Museum - Λονδίνο

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα μουσεία του Λονδίνου. Εκεί φιλοξενούνται εκθέματα που αφορούν τη μόδα παγκοσμίως, γι αυτό και αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό για τους λάτρεις της μόδας και του ιδιαίτερου style.

Μουσείο της Ακρόπολης - Αθήνα, Ελλάδα

Είναι από τα σπουδαιότερα μουσεία στον κόσμο και περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα, που μας αποκαλύπτουν πολλά για την Αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Μουσείο Vasa – Στοκχόλμη, Σουηδία

Το μουσείο Vasa είναι αφιερωμένο σε ένα Σουηδικό πολεμικό πλοίο του 1628 που βρέθηκε στο βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης. Η κατάσταση του πλοίου ήταν τόσο καλή που βρέθηκαν μέχρι και ρούχα αλλά και πολλές πληροφορίες για το πλήρωμα και για το ίδιο το πλοίο. 

Το OTE HISTORY κάθε Παρασκευή στις 22:00 και με επανάληψη κάθε Σάββατο στις 14:00 με την εκπομπή «Επτά Μουσεία, Ένα ταξίδι» φέρνει τα μουσεία στο σπίτι μας.