UPDATE #NOW

10 πράγματα που λατρεύουμε στα κατοικίδιά μας


27 Δεκεμβρίου 2016

pexels-photo-59523.jpeg

 

  1. Μας κρατάνε συντροφιά

Τα κατοικίδια μειώνουν τη μοναξιά που μπορεί να νιώθουμε. Μας τονώνουν την αυτοπεποίθηση και ακόμα και όταν είμαστε στο σπίτι μόνοι, στην πραγματικότητα δεν είμαστε ποτέ μόνοι, εάν έχουμε ένα ζωάκι.

  1. Μας ηρεμούν

Όλοι έχουμε κατά διαστήματα καλές και κακές μέρες. Όμως με το μπούμε στο σπίτι και νιώσουμε την αγάπη και τη χαρά που μας δίνει τόσο απλόχερα το κατοικίδιο μας, μας φεύγουν όλα τα νεύρα και η αρνητική ενέργεια.

  1. Βοηθούν στη μείωση των αλλεργιών

Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, τα ζωάκια δεν μας κάνουν πιο επιρρεπείς στις αλλεργίες. Όσο πιο νωρίς έχουμε στη ζωή μας ένα ζώο, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αποκτήσουμε αλλεργίες σε αυτά καθώς μεγαλώνουμε.

  1. Μας κρατάνε υγιείς

Θέλοντας και μη όταν έχουμε ένα κατοικίδιο, κινούμαστε περισσότερο, από εκείνους που δεν έχουν ζώο στο σπίτι. Όσοι έχουν γάτα παίζουν μαζί της και όσοι έχουν σκύλο τον βγάζουν βόλτα.

  1. Κάνουμε γνωριμίες

Ο αστικός μύθος που μιλάει για τη μοναχική γυναίκα που ζει ολομόναχη με τις γάτες της, είναι απλά ένας μύθος. Τα κατοικίδια βελτιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τραβούν τον κόσμο γύρω μας.

  1. Μας κάνουν να γελάμε

Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικοί εάν τους παρατηρήσουμε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες αστεία βιντεάκια με τα γλυκύτατα γατάκια και σκυλάκια.

  1. Μας μαθαίνουν τι είναι αληθινή αγάπη

Τα ζώα μοιράζουν απλόχερα τα συναισθήματα αγάπης, χωρίς να περιμένουν από εμάς κάποιο αντάλλαγμα. Μας αγαπάνε αληθινά και μας μαθαίνουν αν αγαπάμε τους γύρω μας.

  1. Αισθανόμαστε καλύτερα και μόνο που τα κοιτάζουμε

Είναι ένα συναίσθημα που μπορούν να κατανοήσουν μόνο όσοι έχουν ζώα στο σπίτι, αλλά είναι αλήθεια: μόνο που θα κοιτάξουμε το αγαπημένο μας τετράποδο θα νιώσουμε απίστευτη χαρά και αγάπη.

  1. Γινόμαστε πιο υπεύθυνοι

Όταν έχουν ένα ζωάκι στο σπίτι έχουμε και πολλές ευθύνες. Το ζώο δεν είναι παιχνίδι, έχει και εκείνο πολλές ανάγκες και είμαστε υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε. Έτσι λοιπόν γινόμαστε πιο υπεύθυνοι.

  1. Έχουμε κάποιον να μας υποδέχεται στο σπίτι

Όταν γυρίζουμε στο σπίτι έχουμε πάντα κάποιον που χαίρεται που μας βλέπει και δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μας κατοικίδιο. Πηδάει πάνω μας, τρέχει δεξιά και αριστερά και μας γλύφει φτιάχνοντας την ημέρα, όσο δύσκολη και αν ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ωραία όλα αυτά και σίγουρα τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα έχετε βιώσει όσοι ζείτε με ένα ζωάκι στο σπίτι. Έχετε όμως ποτέ σας αναρωτηθεί πώς περνούν την ημέρα τους τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ενώ εμείς είμαστε εκτός σπιτιού; Θέλετε να μάθετε; Αν ναι τότε πρέπει οποσδήποτε να συντονίσετε την τηλεόραση σας στην COSMOTE TV στις 26/12 - 01/01 γιατί έχει πρεμιέρα The Secret Life Of Pets . Μη χάσετε τις περιπέτειες με τα αγαπημένα τετράποδα.