UPDATE #NOW

Documenta 14: 4 δράσεις που δεν θα χάσουμε με τίποτα


Αφροδίτη Σακκά

6 Απριλίου 2017

documenta.jpg

Τα έργα των καλλιτεχνών θα βρίσκονται σε δύο βασικούς χώρους, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ και το Ωδείο Αθηνών, αλλά και στα παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη, στη Σχολή Καλών Τεχνών κι επιμέρους έργα σε μουσεία όλης της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν περφόρμανς σε αρχαιολογικούς χώρους και πάρκα, ενώ θα υπάρξει συναυλιακό πρόγραμμα σε Μέγαρο Μουσικής και Ρομάντσο, αλλά και προβολές στην Ταινιοθήκη, σε θερινά σινεμά­ αλλά και στο Τριανόν.

4 δράσεις που δεν θα χάσουμε με τίποτα:

Πομπή αλόγων
 
Στις 9/4 (12 μ.) άλογα και ιππείς ξεκινούν από τα μέσα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μια πομπή που θα φτάσει μέχρι το Κάσελ! Πρόκειται για το έργο «Αθήνα-Κάσελ: η μετάβαση του Ερμή», μια ιδέα του Γλασκοβέζου καλλιτέχνη και συγγραφέα Ross Birrell, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Peter van der Gugten.
 
Πλατεία Αυδή
 
Ένα προφορικό μνημείο για τη Rosa Luxemburg και τον Karl Liebknecht, μέσα από το κείμενο των Sanja Ivekovic, Antonia Majaca, Άντζελας Δημητρακάκη (8/4, 11 π.μ.-9 μ.μ.).
 
Σύνταγμα

Ο Ibrahim Mahama από την Γκάνα δημιουργεί μια εγκατάσταση με σακιά από γιούτα, αποκαλύπτοντας τις στιβάδες πολιτικής δράσης στην ιστορία της πλατείας (7/4, 11.30 π.μ.-2.30 μ.μ.).

Πλατεiα Βικτωρiας

Ο Αμερικανός Rick Lowe βρίσκει τρόπους να δημιουργήσει δεσμούς με τις μικρές επιχειρήσεις τριγύρω καθώς και με δίκτυα υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων (Ελπίδος 13, 8/4-16/7).

 

Δείτε το λεπτομερές πρόγραμμα της Documenta 14 εδώ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα