UPDATE #NOW

Agenda 21/4 - 28/4: Η καλύτερη ταινία του 2016 και δυο νύχτες με εναλλακτική μουσική


Αφροδίτη Σακκά

21 Απριλίου 2017

loving-the-film.jpg

Bokomolech στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το όνομά τους αποτελεί μια παραλλαγή του ονόματος του Ουκρανού φυσιολόγου Oleksandr Bogomoletz, που, τη δεκαετία του 1940, συνέθεσε ένα ελιξίριο για την παράταση της ζωής ως τα 140 χρόνια. Οι Bokomolech, ένα συγκρότημα από την Αθήνα, δημιουργήθηκαν το 1991, και, παρότι η σύνθεση των μελών τους έχει μερικώς αλλάξει, συνεχίζουν να μας χαρίζουν ξεχωριστά τραγούδια με ιδιόμορφες μίξεις συνηθισμένων στοιχείων! Το πρώτο τους άλμπουμ τους Xero (1995-1996) χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά αγγλόφωνα άλμπουμ, ενώ και οι επόμενες κυκλοφορίες τους (Insect-songs, Jet Lag, Slowburner, Exit: Trance, Mass Vulture) σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία. Οι Bokomolech συμμετείχαν μεταξύ άλλων στο Rock of Gods Festival και στα δύο πρώτα Rockwave, ενώ έπαιξαν ως support band με τους dEUS, την PJ Harvey, τους Shellac, τον Steve Wynn, τον Bonnie “Prince” Billy και τους Zita Swoon.

Σάββατο 22/4 | 21.00 ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ

Για παιδιά: Camera Obscura στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ως πρώτη φωτογραφική μηχανή μπορεί να θεωρηθεί ένα σκοτεινό δωμάτιο ή κουτί (camera obscura), που στη μία άκρη είχε μια γυαλιστερή επιφάνεια και στην απέναντι άκρη μία πολύ μικρή οπή. Σε μία τέτοια κατασκευή, οι ακτίνες του φωτός διαδίδονται μέσα από την οπή και σχηματίζουν πάνω στην επιφάνεια ένα είδωλο των αντικειμένων έξω από το δωμάτιο ή κουτί. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μάθουν τα παιδιά τη λειτουργία της συγκεκριμένης κάμερας (ανεστραμμένο είδωλο) και φεύγοντας να πάρουν μαζί τη δική τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Τίνα Νάντσου, Φυσικός

Παρασκευή 21/4 | 18.00-20.00

(για παιδιά 9-12 ετών) (έως 15 συμμετοχές)

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

En Lefko Film Festival: Loving (2016)

Ο Ρίτσαρντ και η Μίλντρεντ έρχονται αντιμέτωποι με τον αμερικάνικο νόμο της δεκαετίας του ‘60, σύμφωνα με τον οποίον ο διαφυλετικός γάμος μπορεί ακόμα να τους καταδικάσει σε φυλάκιση κι εξορία. Η περίπτωσή τους θα φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο και θα γράψει ιστορία. Ένα αληθινό love story που υπερνικά τα ταμπού και αποτελεί σπουδαία πηγή έμπνευσης. Η υποψηφιότητα της Ρουθ Νέγκα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού και του Τζόελ Ίτζερτον για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού επισφραγίζουν τις σπουδαίες ερμηνείες τους, στην ταινία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η καλύτερη του 2016.

Σκηνοθέτης: Jeff Nichols

Συγγραφέας: Jeff Nichols

Ηθοποιοί: Ruth Negga, Joel Edgerton, Will Dalton, Dean Mumford

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 - 20:00

IDEAL

http://elff.gr/tc-events/loving/

Robert Rauschenberg στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει πολλαπλά έργα του Robert Rauschenberg. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου 2017.

Ο Αμερικάνος Robert Rauschenberg υπήρξε ένας εμβληματικός καλλιτέχνης του 20ου αιώνα, συνεργάστηκε με πολλούς πρωτοπόρους εικαστικούς, επιστήμονες, χορευτές, συνθέτες και ακτιβιστές και δημιούργησε πολυδιάστατα και πολυμορφικά έργα τέχνης που εξύψωναν την έννοια του εφήμερου και του καθημερινού.

Τα πολλαπλά έργα που παρουσιάζονται στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, αποτελούν εξαιρετικά δείγματα από τις συλλογές Bones & Unions, Horsefeathers Thirteen Series και Hoarfrost Editions που δημιούργησε ο καλλιτέχνης στο εργαστήριο Gemini G.E.L. την δεκαετία του 1970. Τα συγκεκριμένα έργα παρουσιάστηκαν στην Γκαλερί για πρώτη φορά το 1977.

Παράλληλη έκθεση: Νίκος Αλεξίου

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει έργα του Νίκου Αλεξίου από τη σειρά Καλαμένια.

Το 1986 ο Αλεξίου ξεκινά να “πλέκει” με καλάμι “άυλες” κατασκευές. Καμία πόρτα, κανένας τοίχος δεν “κλείνει”, διαμορφώνοντας έτσι “μετέωρους χώρους”. Αυτοί οι άδειοι σκελετοί, οι οποίοι δεν είναι ερείπια, μας κάνουν να αναρωτηθούμε πάνω στη μέθοδο με την οποία μπορούμε να οικειοποιηθούμε αυτό το θέαμα της διαφάνειας, του κενού.

Τα έργα της σειράς είναι χαρακτηριστικά του πειραματισμού του πάνω σε λιτές αρχιτεκτονικές φόρμες. Έχοντας ως βασική πηγή έμπνευσης την ανώνυμη αρχιτεκτονική και το μεσογειακό τοπίο, ιδίως αυτό της γενέτειράς του Κρήτης, ο Αλεξίου ανέπτυξε έναν γόνιμο διάλογο με τα έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών (Άρης Κωνσταντινίδης, Ζήσιμος Λορεντζάτος, Νίκος Κεσσανλής, Δημήτρης Δημητριάδης, Samuel Beckett, Stanley Kubrick, Bernard Rudofsky, Vasily Grigorovich Barsky). Το έργο του Αλεξίου προκύπτει μέσα από διαμονές, περιηγήσεις και ταξίδια που πραγματοποιεί –κυριολεκτικά και μεταφορικά– στα χνάρια αυτών των δημιουργών.

Πέτρος Μάλαμας στο Σταυρός του Νότου Club

Ο Πέτρος Μάλαμας στον "Σταυρό Του Νότου Club" παρουσιάζει με μπασοτύμπανα, κιθαρομπούζουκα, ακορντεόν, τρομπόν, σύμφωνα και φωνήεντα, τραγούδια στα ελληνικά, θεατρικά, καναδέζικα άσματα, κοιτάσματα, προγονικά και άλλα.

Πέμπτη 27/4/2017

Ώρα έναρξης: 22.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα