UPDATE #NOW

Αυτή η viral φωτογραφία δείχνει πως είναι να ζεις με επιλόχεια κατάθλιψη


Αφροδίτη Σακκά

12 Μαΐου 2017

kathy.jpg

Διαβάστε εδώ: Αυτό είναι τo νέο επικίνδυνο "sex trend"

Η φωτογραφία της DiVincenzo δεν είναι μία ακόμη όμορφη φωτογραφία στα social media. Δεν έχει χαμόγελα και στιλάτα outfits, ούτε ειδυλλιακά τοπία. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός. Η DiVincenzo έχει επιλόχεια κατάθλιψη, μία διαταραχή διάθεσης που επηρεάζει 1 στις 7 με 9 μητέρες. Ενώ η συγκεκριμένη διαταραχή δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, κανείς δεν μιλά ανοιχτά για το θέμα.

"Οι πιθανότητες είναι να νιώθετε αρκετά άβολα αυτή τη στιγμή," έγραψε η DiVincenzo στη λεζάντα του post. "Πιστέψτε με, κι εγώ έτσι νιώθω. Σας προκαλώ να κοιτάξε πίσω από τη δυσφορία που έχει συνδυάσει η κοινωνία με την επιλόχεια κατάθλιψη και να με ακούσετε. Ο Μάιος ανακοινώθηκε ως Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Επιλόχεια Κατάθλιψη. Και ως κάποια διαγνωσμένη με επιλόχεια κατάθλιψη, άγχος και OCD, νιώθω πως είναι ώρα να σας δείξω πώς ακριβώς είναι -όχι μόνο την πλευρά που θέλουμε να δείχνουμε στο Facebook."

Κάτω από την πρώτη εικόνα, η DiVincenzo ανέβασε και μία άλλη. Στην δεύτερη, βλέπουμε την ίδια σκηνή -εκτός από το γεγονός πως φοράει ένα ολοκληρωμένο outfit (με κοσμήματα και make up), το δωμάτιο δεν είναι ακατάστατο και τα παιδιά της είναι ντυμένα και χαμογελούν. "Και οι δύο αυτές φωτογραφίες αντικατοπτρίζουν τη ζωή μου, ανάλογα με την ημέρα," έγραψε η DiVincenzo. "Θα ανέβαζα με άνεση μόνο μία από αυτές τις πραγματικότητες, όμως -και αυτό είναι το πρόβλημα. Το μόνο πιο εξαντλητικό πράγμα από το να έχω αυτές τις παθήσεις είναι το να προσποιούμαι κάθε μέρα πως δεν τις έχω. Δουλεύω δύο φορές πιο σκληρά για να κρύψω αυτήν την πραγματικότητα γιατί φοβάμαι να μην σας κάνω να νιώσετε άβολα. Φοβάμαι πως θα νιώσετε πως είμαι αδύναμη, τρελή, μία απαίσια μητέρα, ή το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο πράγματα που σκέφτομαι στο κεφάλι μου και ξέρω πως δεν είμαι η μόνη με αυτές τις σκέψεις."

Μετά, η DiVincenzo κάλεσε τους followers της να μοιραστούν την δική τους ιστορία στα comments. "Ας δείξουμε σε άλλους πως δεν χρειάζεται να υποφέρουν σιωπηλά," έγραψε. "Σε περίπτωση που κανείς δεν σας το έχει πει, κάνετε καταπληκτική δουλειά. Είστε αγαπητές και είστε άξιες. Δεν είστε μόνες."

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα