UPDATE #NOW

Στις ΗΠΑ βρέθηκαν χαμένα κρασιά σχεδόν τόσο παλιά όσο και η χώρα


10 Αυγούστου 2017

madeira-port-wine-liberty-hall-museum-new-jersey-oldwine0717.jpg

Ορισμένα από αυτά τα αποθέματα του κρασιού είχαν σταλεί στην οικογένεια, που ζούσε στο Liberty Hall, εν αναμονή της προεδρίας του Τζον Άνταμς (ήταν ο 2ος Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Τζωρτζ Ουάσινγκτον). Ο πρόεδρος του μουσείου, Τζον Κιν, γνώριζε την ύπαρξη των κρασιών, δεν μπορούσε, όμως, να φανταστεί την ιστορική τους αξία.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχε πολύ σέρι εκεί κάτω, αλλά δεν είχαμε ιδέα για την ηλικία του», δήλωσε ο Κιν, «Νομίζω ότι το πιο συναρπαστικό είναι ότι βρέθηκε σέρι, στην συγκεκριμένη περίπτωση κρασί Μαδέρα, τόσο παλιό. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε γιατί ήταν εδώ και σε ποιον ανήκε».

Το Liberty Hall βρίσκεται μέσα στο κτήμα του Πανεπιστημίου Kean, το οποίο ιδρύθηκε το 1855. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά κολέγια του Νιου Τζέρσεϊ, πολύ γνωστό για τα προγράμματα διδασκαλίας του, στο οποίο εγγράφονται περίπου 13.000 φοιτητές κάθε χρόνο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας NJ.com.

Είτε πρόκειται για την ιστορία του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου είτε για μια επίσκεψη του Ουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ (27ος  Πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος διαδέχτηκε τον Θίοντορ Ρούσβελτ)  το 1909, ο στόχος της πρόσφατης ανακαίνισης είναι η ξενάγηση των επισκεπτών σε κάθε εποχή της αμερικανικής ιστορίας. «Και η Μαδέρα είναι ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας», δήλωσε ο διευθυντής του Liberty Hall, Μπιλ Σρο τζούνιορ. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.