UPDATE #NOW

Αυτή η παρατήρηση σε μαθήτρια ξεπέρασε ορισμένα όρια


Αφροδίτη Σακκά

25 Αυγούστου 2017

people-2593394-960-720.jpg

Μία μαθήτρια του Beaumont High School στη South California, η Remy Altuna, έγραψε ένα tweet την προηγούμενη εβδομάδα όπου αναφέρει πως είχε πρόβλημα επειδή φόρεσε μία μπλούζα με χαμηλή λαιμόκοψη στο σχολείο. Η διευθύντρια του σχολείου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν σταμάτησε απλά στο να την τιμωρήσει γι' αυτό που φορούσε, αλλά σχολίασε και τι δεν φορούσε -η Remy είχε πρόβλημα στο σχολείο επειδή δεν φορούσε σουτιέν, όπως αναφέρεται στο Yahoo!Style.

"To BHS έχει ξεφύγει. Τώρα θέλουν να επιβάλουν dress code για το σουτιέν. Τα εσώρουχά μου δεν τους αφορούν," έγραψε η Remy στο Twitter. Συμπεριέλαβε, ακόμα, φωτογραφίες των ρούχων που φορούσε στο ίδιο post και την ιστορία του τι συνέβη.

"[Μία δασκάλα] μου είπε να φορέσω το jacket μου. Την ρώτησα 'γιατί αυτό που φοράω είναι ακατάλληλο' και εκείνη είπε 'είναι ανοιχτό.. φοράς σουτιέν;' Είπα 'όχι, τι σχέση έχει αυτό' και μετά είπε 'Δεν θέλω οι άλλοι να σε βλέπουν και να υποθέτουν πράγματα για εσένα. Προσπαθώ να σε προστατέψω," έγραψε η Remy.

Οπότε, σύμφωνα με τη Remy, το σχολείο της όχι μόνο σχολίασε τα εσώρουχά της, αλλά υπονόησαν μάλιστα πως το να μην φοράς σουτιέν λέει κάτι για τον χαρακτήρα σου. 

"Όταν η διευθύντρια με ρώτησε αν φορούσα σουτιέν, σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα πως θα ρωτούσε μία τόσο επεμβατική ερώτηση. Ξεπέρασε εντελώς τα όρια," δήλωσε η Remy στην Teen Vogue.

To να φοράς σουτιέν είναι απλά επιλογή και όχι μία που κάθε άνθρωπος με στήθος είναι υποχρεωμένος να κάνει. Το να μην φοράς σουτιέν δεν δείχνει τίποτα γι εσένα, ωστόσο, η δασκάλα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπονοεί πως το να μην φοράς σουτιέν είναι με κάποιο τρόπο κακό ή ανήθικο. Το στήθος, βέβαια, δεν φέρει σεξουαλικότητα από μόνο του, παρά μόνο όταν άλλοι το αντιμετωπίζουν ως κάτι σεξουαλικό. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με πολλά dress codes -θεωρούν πως το γυμνό δέρμα ή οι φούστες μέχρι ένα συγκεκριμένο μήκος αποτελούν "περισπασμό" ή είναι ακατάλληλα, αλλά το σώμα δεν είναι εκ φύσεως σεξουαλικό. Την ίδια άποψη έχει και η Remy, σύμφωνα με το Yahoo! Style.

"Aν η διευθύντριά μου ενδιαφερόταν τόσο για το bullying ή τους μαθητές που μιλούν άσχημα για εμένα.. τότε θα έπρεπε να επικεντρωθεί στους μαθητές που έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά," δήλωσε. "Εμείς, ως γυναίκες, δεν θα έπρεπε να υποστούμε ταπείνωση για τα σώματά μας."

Ακριβώς.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα