UPDATE #NOW

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένα από τα παιδιά μου γεννήθηκε πρόωρα και έμεινε 15 μέρες στη θερμοκοιτίδα


14 Σεπτεμβρίου 2017

dim1688.jpg

«Έμεινε 15 μέρες στη θερμοκοιτίδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Με τη γυναίκα μου, το ξεχάσαμε μόλις μας είπαν ότι είναι όλα καλά». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε επί σχεδόν δύο ώρες με τις μητέρες για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, για το κόστος της εκπαίδευσης – με τα ιδιαίτερα και τις ξένες γλώσσες – για τις δυσκολίες που έχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, για το άγχος των μητέρων που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά τους.

«Υποκλίνομαι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «με σεβασμό στην εργαζόμενη μητέρα που πρέπει να κρατάει και ένα σπίτι». Και συνέχισε: «Εμείς οι μπαμπάδες, καλό είναι να αναγνωρίζουμε, ότι έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς. Μπορούμε να δούμε τους φίλους μας, μπορούμε να αθληθούμε».

Συμβούλεψε τις μητέρες να εμπιστεύονται τα παιδιά τους «για να είναι ευτυχισμένα» ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι γονείς οφείλουν να «υποστηρίζουν τα παιδιά σε κάθε τους βήμα, παραθέτοντάς τους, βεβαίως, όλα τα δεδομένα».

«Κάθε γονιός», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οφείλει να θέτει ο ίδιος τα όρια και να παρέχει την προστασία που επιθυμεί στο παιδί του». Επέμεινε ιδιαίτερα στη σημασία της προσχολικής εκπαίδευσης και δεσμεύτηκε ρητά ότι όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει Κυβέρνηση «κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών».

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μέχρι την ηλικία των 6 ετών διαμορφώνονται οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου. «Και εάν δεν υπάρχουν οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις σε αυτή την ηλικία», συμπλήρωσε, «τα παιδιά θα ξεκινήσουν το σχολείο μειονεκτικά. Θα είναι η ζωή, για αυτά τα παιδιά, μονίμως ένας αγώνας δρόμου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος».

[gallery-717499]

Διευκρίνισε, επίσης, ότι υπάρχει «κενό στη δημόσια συζήτηση για τα επαγγέλματα του μέλλοντος» ενώ επεσήμανε ότι σήμερα στην αγορά «επιβραβεύεται η δεξιότητα και όχι η γνώση».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την αναγκαιότητα σύνδεσης της αγοράς εργασίας με τα πανεπιστήμια ώστε τα παιδιά που σπουδάζουν να μπορέσουν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα