UPDATE #NOW

Με τι θα αντικατασταθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στο νέο iPhone;


14 Σεπτεμβρίου 2017

pexels-photo-369376.jpeg

Συγκεκριμένα φήμες λένε ότι η  Apple έχει επικεντρωθεί στο να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη σάρωση με πρόσωπο. Ένας 3D αισθητήρας λέγεται ότι αποτελεί τη βάση της τεχνολογίας και η σάρωση ίριδας μπορεί να είναι  επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Επίσης σύμφωνα πάντα με όσα ακούγονται, οι σχεδιαστές του  iPhone έχουν σκοπό να αυξήσουν τις δυνατότητες αναγνώρισης του αισθητήρα ώστε να χρειάζονται μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιοστά του δευτερολέπτου για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο. Με απλά λόγια το τηλέφωνο θα μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα ακόμα και αν βρίσκεται σε ένα τραπέζι. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι επειδή ο τρισδιάστατος σαρωτής χρησιμοποιεί περισσότερα σημεία δεδομένων, λέγεται ότι είναι πιο ασφαλής από τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η αναγνώριση προσώπου στα τηλέφωνα, όπως το Galaxy S8 και Note8, βασίζεται σε δισδιάστατες εικόνες, που σημαίνει ότι αυτές οι συσκευές μπορούν να ξεκλειδωθούν χρησιμοποιώντας μόνο μια εικόνα του προσώπου. Ενώ η Apple είχα βάλει στόχο ήδη από το 2015 να δημιουργήσει 3D αισθητήρα, αλλά χορηγήθηκε αυτό το έτος. Επίσης πληροφορίες λένε ότι το νέο iPhone θα έχει και μια σειρά χαρακτηριστικών που εν;ω έχουν υπάρξει ξανά σε άλλο κινητό τηλέφωνο, όπως υπέρυθρες κάμερες που θα μας επιτρέπουν να βλέπουμε τα πρόσωπα ακόμα και στο σκοτάδι.

Η νέα αυτή τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Apple φέρνει επίσης μια σειρά από νέες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Όμως όπως και να έχει το μέλλον θα δείξει καθώς αναμένεται η παρουσίαση με εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα