UPDATE #NOW

Το σχόλιο που δείχνει γιατί οι γυναίκες δε μιλούν για τη σεξουαλική παρενόχληση


Αφροδίτη Σακκά

12 Οκτωβρίου 2017

abaca-374706-006.jpg

Διαβάστε εδώ: H Cara Delevingne αποκάλυψε τη δική της τρομακτική ιστορία για τον Harvey Weinstein

Την Τρίτη, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο η Gwyneth Paltrow και η Angelina Jolie ισχυρίζονται πως ο Weinstein τις παρενόχλησε σεξουαλικά, προτρέποντας κάποιους ανθρώπους να ρωτήσουν τον λόγο που περίμεναν τόσο καιρό για να μιλήσουν, κατηγορώντας τις πως μίλησαν μόνο και μόνο επειδή τώρα "τις βολεύει."

Αλλά όπως σημείωσε κάποιος στα σχόλια του άρθρου, είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό -και υπάρχει ένα σύστημα το οποίο δεν αφήνει τις γυναίκες να αναφέρουν παρενόχληση ή κακοποίηση.

"Είναι απογοητευτικό να υπάρχουν τόσα comments που κατηγορούν γυναίκες επειδή 'δε μιλούν ανοιχτά,'" έγραψε ο/η σχολιαστής που υπογράφει μόνο με "K" από το Brooklyn. "Η ψυχολογία πίσω από κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο πολύπλοκη, οπότε παρακαλώ δώστε ένα δευτερόλεπτο και σκεφτείτε: Όχι μόνο κάνουν αυτές τις γυναίκες να νιώθουν ταπεινώμενες και ντροπιασμένες, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, αν είχαν μιλήσει δημόσια, όχι μόνο δε θα δούλευαν ξανά, αλλά θα τις έβλεπαν ως 'κλαψιάρες' και 'υπερευαίσθητες.'"

Σύμφωνα με το Rape, Abuse& Incest National Network, οι επιζώντες σεξουαλικής βίας δεν αναφέρουν τις περιπτώσεις αυτές για πολλούς λόγους, όπως επειδή φοβούνται τα αντίποινα, επειδή πιστεύουν πως η αστυνομία δεν θα κάνει τίποτα για να βοηθήσει και/ή πιστεύουν πως δεν ήταν αρκετά σημαντικό για να το αναφέρουν.

Εξαιτίας της θέσης του Weinstein στον κόσμο του κινηματογράφου, πολλές γυναίκες που μίλησαν είπαν πως έμειναν σιωπηλές τόσο καιρό επειδή φοβόντουσαν πως θα χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να καταστρέψει τις καριέρες τους. Η ηθοποιός Rosanna Arquete είπε στο New Yorker πως η καριέρα της υπέφερε αφού απέρριψε τον Weinstein και πιστεύει πως έχει χάσει και έναν ρόλο εξαιτίας αυτού.

"Το μέγεθος γνωστικής ασυμφωνίας που χρειάζεται για να κατηγορήσουμε τις γυναίκες για την ίδια τους την καταδίωξη είναι απίστευτο," έγραψε η/ο σχολιαστής. "Δεν είναι δουλειά της γυναίκας να ελέγχει τη συμπεριφορά του άντρα. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με αυτά που έχουμε για να επιβιώσουμε σε έναν κόσμο που εξαρτάται από την υποδούλωσή μας."

Αν έχετε βιώσει σεξουαλική βία και χρειάζεστε υποστήριξη, παρακαλούμε καλέστε στην 24ωρη γραμμή SOS 15900 ή επισκευθείτε τη σελίδα womensos.gr.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα