UPDATE #NOW

Έφυγε από τη ζωή ο πρωταθλητής στίβου και φωτογράφος Θανάσης Καλογιάννης


23 Οκτωβρίου 2017

1-185.jpg

Το 1984, κέρδισε το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο αλλά στα 400μ. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, έχοντας συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου.

Διετέλεσε κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400μ με εμπόδια με 48.80 για πολλά χρόνια.

Ο Θανάσης Καλογιάννης ήταν 52 ετών και τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με την φωτογραφία και την φωτογραφία μόδας, αν και αποφοιτήσει από την οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.
Ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτογράφος το 1993 για περιοδικά πώς τα Harpers Bazaar, Glamour, Playboy, Vogue (Greece, Spain, Portugal), In Style, Elle and Photo (France). Οι φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε γκαλερί σε Ελλάδα, Μεξικό, ΗΠΑ, Βραζιλία και Ελβετία, ενώ η Kunsthaus της Ζυρίχης, αγόρασε τις φωτό του από τη σειρά #Untitled. Καθώς οι φωτογραφίες του είχαν πάντα μια κινηματογραφική ματιά, αποφάσισε να σπουδάσει κινηματογραφία στην International Academy of Cinema του Sao Paulo.

Βραβεύτηκε με το βραβείο Best Cinematography το 2010 στο International Film Festival του Santos. Έκτοτε εργαζόταν ως διευθυντής φωτογραφίας για ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές.

Η κηδεία του θα γίνει στο Βόλο το μεσημέρι της Τρίτης.