UPDATE #NOW

Ο κτηνίατρος εξηγεί: Τι είναι η πολυδιψία και η πολυουρία στους σκύλους


ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ

22 Νοεμβρίου 2017

puppy-1903313-960-720.jpg
  • Νεφρική ανεπάρκεια
  • Ο σακχαρώδης διαβήτης
  • Λοίμωξη της μήτρας (που ονομάζεται πυομήτρα)
  • Ηπατική νόσος
  • Υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα
  • Αδυναμία των σωληναρίων του νεφρού για να απορροφηθεί το νερό σωστά (δηλαδή "νεφρογενή" άποιου διαβήτη)

Τα σκυλιά λαμβάνουν συνήθως περίπου 20 έως 40 ml ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα, ή περίπου 3 έως 4 φλιτζάνια νερό την ημέρα. Κάτι περισσότερο από αυτό, υπό κανονικές περιβαλλοντικές συνθήκες, θεωρείται πολυδιψία.

Θα πρέπει να παρακολουθήσετε το σκυλί σας για αυξημένη δίψα και συχνοουρία. Μερικά σκυλιά μπορούν να αρχίζουν να καταναλώνουν νερό από μια βρύση που στάζει στο νεροχύτη ή από μια ανοιχτή λεκάνη της τουαλέτας. Επιτρέψτε του μία μόνο πηγή νερού. Εάν διαπιστώσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας πίνει υπερβολικά, κλείστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας.

Διάγνωση

Ένα από τα πρώτα βήματα στην αξιολόγηση του σκύλου με πολυουρία και πολυδιψία είναι να προσδιοριστεί η συγκέντρωση των ούρων με ένα τεστ που ονομάζεται "ειδικό βάρος ούρων." Το ειδικό βάρος του καθαρού νερού είναι 1,000. Πολυουρία είναι ύποπτη εάν το ειδικό βάρος των ούρων είναι μικρότερο από 1,035. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί με τη ημερήσια μέτρηση παραγωγής ούρων. Αν η ημερήσια παραγωγή ούρων του σκύλου είναι μεγαλύτερη από 20 ml ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα τότε έχει πολυουρία.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές διαγνωστικές εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία της πολυουρίας και πολυδιψίας, διότι πολλές διαφορετικές ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα συμπτώματα. Οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ψηλάφηση της κοιλιακής χώρας για να ελέγχθούν τα νεφρά και το μέγεθος του ήπατος
  • Έλεγχος για κολπικό έκκριμα στα θυλυκά και ψηλάφηση του θυρεοειδούς αδένα

 

Gallery: Ένας σκύλος πρωταγωνιστεί σε movie posters

[gallery-717779]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα