UPDATE #NOW

Οι μέτοχοι της Apple ανησυχούν


9 Ιανουαρίου 2018

pexels-photo-618544.jpg

Η εικόνα των παιδιών, ακόμη και προσχολικής ηλικίας, πάνω από το smartphone και την ταμπλέτα, είναι όλο και πιο συνηθισμένη και ανησυχητική.

Δύο μέτοχοι της Apple πήραν την πρωτοβουλία να θέσουν το ζήτημα στην εταιρεία, η οποία με τα προϊόντα της έκανε τα λεγόμενα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα μέρος της ζωής μας και κερδίζει τεράστια ποσά από αυτά.

 

Το επενδυτικό ταμείο JANA Partners LLC και το συνταξιοδοτικό ταμείο των δασκάλων της Καλιφόρνιας (California State Teachers’ Retirement System – CalSTRS) προειδοποίησαν ότι η υπερβολική χρήση των iPhones μπορεί να βλάψει τους εγκεφάλους των παιδιών, που είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και ανάπτυξη.

Το CalSTRS έχει σχεδόν 2 δισ. δολάρια σε μετοχές της Apple, ποσοστό περίπου 0,22% της αξίας των μετοχών της εταιρείας που προσεγγίζει τα 900 δισ. (Το  JANA δεν αποκάλυψε το μερίδιό του).

Τα δύο ταμεία ζητούν ακόμη από την Apple να συστήσει επιτροπή από ειδικούς στην ανάπτυξη των παιδιών και να δώσουν στους γονείς περισσότερη δυνατότητα για παρέμβαση.

Η Apple, όταν κλήθηκε από το Reuters να σχολιάσει το ζήτημα, επισήμανε ότι ήδη από το 2008 δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να περιορίζουν την χρήση του smartphone και των εφαρμογών. Κάπως αόριστα επισήμανε ότι «συνεχώς ψάχνουμε τρόπους να βελτιώνουμε την εμπειρία για τους πελάτες μας».
Διαβάστε τη σύνεχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα