UPDATE #NOW

Ναόμι Πάρκερ Φράλεϊ: Πέθανε η γυναίκα που είπε πως «μπορούμε να τα καταφέρουμε»


24 Ιανουαρίου 2018

rosie.jpg

Η Ναόμι Πάρκερ Φράλεϊ πέθανε στην Ουάσιγκτον το Σάββατο, την ίδια μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο έβγαιναν στους δρόμους για την ετήσια πορεία των γυναικών.

Ήταν 96 ετών, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Φράλεϊ ήταν μια 20χρονη πολίτης που εργαζόταν στον πρώην Ναυτικό Αεροσταθμό Αλαμέδα λίγο μετά την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, όταν ένας φωτογράφος της τράβηξε μια φωτογραφία με εκείνη να φοράει την φόρμα της και μία μπαντάνα στα μαλλιά, ενώ ήταν σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα τόρνο.

Στόχος του φωτογράφου ήταν να υπογραμμιστεί ο αυστηρός κώδικας ενδυμασίας που είχε θέσει ο διοικητής της βάσης για τις γυναίκες που εργάζονταν στη βιομηχανία για να ενισχύσουν την πολεμική προσπάθεια: Οι φόρμες και τα τουρμπάνια ήταν υποχρεωτικά. Δεν υπήρχαν σανδάλια ή παπούτσια ανοικτά. Κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένων δαχτυλιδιών, απαγορεύονταν.

Η φωτογραφία εμφανίστηκε σε μια εφημερίδα του Όκλαντ με μια λεζάντα που ανέφερε ότι η πολιτική για την ενδυμασία «δεν έχει κάνει τη δεσποινίς Ναόμι Πάρκερ λιγότερο ελκυστική». Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε επίσης σε διάφορες εφημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Φράλεϊ έσωσε τα αποκόμματα των εφημερίδων στα οικογενειακά της κειμήλια και ξέχασε την φωτογραφία τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον πόλεμο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα