UPDATE #NOW

Αυτές είναι οι δύο στιγμές που μπορεί να πέσει το αεροπλάνο


The Jennettes

7 Φεβρουαρίου 2018

plane-841441-960-720.jpg

H Boeing ερεύνησε πτήσεις σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2007 μέχρι το 2016 και βρήκε πως το 48% των θανατηφόρων ατυχημάτων έλαβαν χώρα στη τελική κάθοδο και τη προσγείωση. Ενώ αυτό το κομμάτι της πτήσεις είναι μόνο το 4% του συνολικού ταξιδιού, μετράει για σχεδόν τα μισά από τα θανατηφόρα ατυχήματα. Το δεύτερο πιο επικίνδυνο κομμάτι είναι η απογείωση και η άνοδος. Αυτά μετράνε για το 13% των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Αυτά τα τέσσερα σημεία της πτήσεις -απογείωση, άνοδος, κάθοδος και προσγείωση- είναι τόσο διαβόητα αγχωτικές που υπάρχει κάτι που λέγεται "συν τρία πλην οκτώ" σαν κανόνας. Όπως εξηγεί ο Ben Sherwood, που έγραψε το The Survivors Club- Τα Μυστικά και η Eπιστήμη Που Μπορούν να σου Σώσουν τη Ζωή, περίπου το 80% όλων των ατυχημάτων συμβαίνουν τα πρώτα τρία ή τα τελευταία οκτώ λεπτά πριν την προσγείωση.

Οπότε, όλον αυτόν τον καιρό που ανησυχούσαμε για την πτήση την ίδια, δεν είχαμε κανένα λόγο. Συγκεκριμένα, η ανάλυση λέει πω μόνο το 11% των ατυχημάτων συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πτήσης, ακόμα κι αν είναι η πλειοψηφία της πτήσης (57%).

Δικαιολογημένα, πολλοί από εμάς έχουμε ένα μικρό άγχος για τις πτήσεις. Ωστόσο, το HelloGiggles, αναφέρει πως το ταξίδι με αεροπλάνο είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς. Επίσης, αναφέρουν πως υπάρχει μόνο 1 στις 9,821 πιθανότητες να χάσετε τη ζωή σας σε εναέριο ατύχημα. Άλλες στατιστικές, είναι ακόμη πιο καθησυχαστικές. Όπως γράφει μία αναφορά στο The Economist, η πιθανότητα να πέσει το αεροπλάνο σας είναι μία στα 5,6 εκατομμύρια. Άλλοι αριθμοί λένε πως είναι 1 στα 11 εκατομμύρια. Αν αυτό δεν σας πείθει, διαβάστε αυτό: Η ανάλυση της Boeing λέει πως ο συνολικός αριθμός ατυχημάτων πέφτει σταθερά από το 1959. Στην αρχή της έρευνας υπήρχαν 50 ατυχήματα ανά ένα εκατομμύριο πτήσεις κάθε χρόνο, και έχουν πέσει στο ένα ατύχημα τον χρόνο, από το 2016.

Σε άλλα λόγια, οι πιθανότητες να πεθάνετε σε αεροπορικό ατύχημα -ή να βρεθείτε σε ένα- είναι ελάχιστες έως μηδενικές. Το Odyssey αναφέρει πως έχετε περισσότερες πιθανότητες να γεννηθείτε με ένα έξτρα δάχτυλο (μία στις 500), να πέσει επάνω σας μετεωρίτης (μία στις 700.000) ή να γίνεται γυμνιστής (μία στις 6.000).

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα