UPDATE #NOW

Η Frida Kahlo και η Amelia Earhart γίνονται Barbie για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Αφροδίτη Σακκά

7 Μαρτίου 2018

28432584-1701926686520607-5537641986321809408-n.jpg

Η σειρά με τίτλο "Inspiring Women" και το πρόγραμμα "Shero" φέρνουν φεμινιστικές φιγούρες σε κάθε κοντινή σας κούκλα Barbie, όπως την πρωτοπόρο πιλότο Amelia Earhart, την θρυλική καλλιτέχνιδα Frida Kahlo και τη μαθηματική διάνοια Katherine Johnson, της οποίας η συνεργασία με τη NASA είχε ως αποτέλεσμα το επιτυχημένο ταξίδι των Αμερικανών αστροναυτών στο διάστημα. Και οι τρεις τους έχουν τεράστιες ιστορικές κληρονομιές και άφησαν το στίγμα τους στον κόσμο, ενώ οι αντίστοιχες κούκλες τους έχουν πρόσωπα φτιαγμένα για να μοιάζουν απόλυτα σε εκείνες. 

Κάτι επίσης σημαντικό είναι πως οι κούκλες έχουν ευέλικτα πόδια και χέρια -και καθόλου δύσκαμπτες, μη ρεαλιστικές πόζες. Άλλες φιγούρες θα είναι διαθέσιμες ως μοναδικά κομμάτια, όπως της Ολυμπιονίκη Chloe Kim και της περιβαλλοντολόγου Bindi Irwin. Όλες οι γυναίκες που τιμούνται από τη σειρά της Barbie, έσπασαν στερεότυπα σχετικά με την εξυπνάδα των γυναικών, του ρόλους τους, των ικανοτήτων τους, της σεξουαλικότητας και της δύναμής τους, και δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να τις κρατήσουν και να παίξουν μαζί τους τις κάνει πρότυπα με πραγματικό αντίκτυπο. 

Το άλλο κομμάτι της προσέγγισης της Matten στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας το 2018 έχει να κάνει με σύγχρονες φιγούρες -και είναι πολύ συγκινητικό. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μία σειρά από φιγούρες "Shero" (αντί για Hero) που γιορτάζει σημαντικές γυναίκες απ' όλες τις πτυχές της ζωής, από τον αθλητισμό μέχρι την τεχνολογία. Τα ονόματα των γυναικών που έγιναν Barbie στη σειρά "sheroes" είναι πολλά -ενώ γνωστές celebrities όπως Chloe Kim, η χρυσή Ολυμπιονίκης στο snowboarding, η σκηνοθέτιδα του Wonder Woman, Patty Jenkins, περιλαμβάνονται, η συλλογή παρουσιάζει γυναίκες, λιγότερο γνωστές, που όμως αξίζουν να βρεθούν στο φως της δημοσιότητας περισσότερο από ποτέ.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @megalemonia στις

Η Bindi Irwin, κόρη του Steve Irwin, βρίσκεται ανάμεσά τους, όπως και η πρωταθλήτρια του windsurfing απ' την Τουρκία, Çağla Kubat, η "καλύτερη σεφ του κόσμου" Hélène Darroze, από τη Γαλλία, η Κινέζα ηθοποιός Xiaotong Guan, η Βρετανίδα πρωταθλήτρια στο box, Nicola Adams, η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ της Κίνας, Hui Ruoqi, η golfer από το Μεξικό, Lorena Ochoa, η Ισπανίδα σχεδιάστρια μόδας, Vicky Martin Berrocal, η πρίμα μπαλαρίνα Yuan Yuan Tan, η Γερμανίδα πρωτοπόρος  Leyla Piedayesh, και η Πολωνή δημοσιογράφος Martyna Wojciechowska. Κάθε μία από αυτές τις γυναίκες έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τομέα και στην χώρα της και τώρα παρουσιάζονται ως τα πρόσωπα του μέλλοντος.