UPDATE #NOW

Πώς μία γυναίκα αποφάσισε να φύγει από μία σχέση κακοποίησης


10 Μαρτίου 2018

nathan-mcbride-231171-unsplash.jpg

Η Falianna Lee άντεξε σχεδόν δύο δεκαετίες συναισθηματικής και σωματικής βίας.

Ερωτεύτηκε τρελά και, μετά από λίγο καιρό, παντρεύτηκε τον αγαπημένο της. Τον πρώτο χρόνο του γάμου όλα κυλούσαν ρόδινα – μετά, όμως, άρχισε να παρατηρεί ύποπτες συμπεριφορές. «Αρχικά ήταν παράξενες απαιτήσεις, όπως τότε που πήγαμε ταξίδι και δεν με άφηνε να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα», διηγείται στη Guardian. Σιγά σιγά, όμως, και μετά τον ερχομό των παιδιών τους, τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

O σύζυγός της δεν έκρυψε αυτό που πραγματικά ήταν, ούτε καν σε εκείνα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ξέσπασε επάνω στη Falianna μπροστά τους. Εκείνη, όμως,  επέμενε να μένει σε αυτό το γάμο γιατί πίστευε πως έκανε το καλύτερο για την οικογένειά της.

Έχασε κάθε ίχνος αυτοπεποίθησης και πίστευε πως ήταν ανίκανη να ζήσει μακριά του. Την απομόνωσε από τους γύρω της, της επέτρεπε να πηγαίνει μόνο στη δουλειά και την έφτασε σε σημείο να πιστεύει ότι αυτή ήταν η αντιμετώπιση που της άξιζε.

Πολλές φορές ήταν εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης που είχε υποστεί, Συνάδελφοι στη δουλειά τα παρατηρούσαν, προσπαθούσαν να τη φέρουν κοντά τους και να τη βοηθήσουν, αλλά μάταια. Ένιωθε ντροπή για όσα της συνέβαιναν, και το να μοιραστεί με κάποιον την εμπειρία της, φάνταζε εξευτελιστικό στα μάτια της. Μετά από κάποια στιγμή σταμάτησε να προσπαθεί να τους αντιμετωπίσει και στο τέλος παραιτήθηκε.

Έκανε τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, ώσπου βρέθηκε στη μέση ενός καυγά που έφτασε το σύζυγό της στα άκρα – μέχρι που απείλησε τη ζωή της. Τότε κατάλαβε ότι το ποτήρι είχε ξεχειλίσει και η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τα παιδιά της. Μάζεψε τα πράγματά τους και έφυγε από το σπίτι, χωρίς να κοιτάξει πίσω.

Εκείνος προσπάθησε να μειώσει τη σημασία των πράξεών του, κάνοντάς τη να φαίνεται υπερβολική. Όμως η Lee, για πρώτη φορά στη ζωή της, είδε ότι δεν ήταν εκείνη το πρόβλημα. Δεν τον ξανασυνάντησε ποτέ και, αναλογιζόμενη σήμερα τον έγγαμο βίο της, εύχεται να μη χρειαστεί να το κάνει.

Μπορεί να πέρασε 18 δύσκολα χρόνια, όμως βγήκε δυνατή από όλο αυτό. Σήμερα, έχει βρει τον εαυτό της και είναι στο πλευρό γυναικών που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. «Ενώ είμαι καλά, υπάρχουν μέρες που κάτι θα μου θυμίσει αυτό που έζησα. Όμως, μπορώ πλέον να πω ότι είμαι ελέυθερη. Έχω βρει τον εαυτό μου και μπορώ να αφοσιωθώ σε όσα έχουν σημασία για εμένα», λέει στη Guardian.

 

Gallery: Δείτε επίσης δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

[gallery-715850]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα